Brann på Fillan kai:

Hørte eksplosjoner i den overtente bygningen

(Foto: Bjørn L. Rønningen) 

Lensmann Arild Sollie og utrykningsleder i brannvesenet, Roger Lund. (Foto: Bjørn L. Rønningen) 

Brann, ambulanse og politi er på stedet. (Foto: Bjørn L. Rønningen) 

(Foto: Bjørn L. Rønningen) 

Redningsskøyta deltok også i arbeidet. (Foto: Kent Heggvik) 

Nyheter

Utstyrsbutikken Alfo på Fillan kai sto mandag kveld i full fyr. Flammene brøt ut gjennom taket, og brannvesenet måtte snart konsentrere seg om å forsøke å hindre brannen i å spre seg til omkringliggende bygninger.

Det hørtes tidlig eksplosjoner innenfra bygningen, hvor det også er et tilhørende lager. Her skal det inneholde mye brennbart materiale, som oljeprodukter, maling og kunstgjødsel.

- Vi fryktet det kunne være gassflasker i bygget, men det var det ikke. Men det smeller også godt av små propangass-beholdere, sier lensmann Arild Sollie.

Evakuerer nabohus

Det er omlag femti meter til de nærmeste husene. Brannen, som ble meldt ved 20.30-tida, var en time senere blitt så kraftig at politiet beordret at nabohusene ble evakuert. Årsaken var kraftig røykutvikling som i vinden spredte seg på nordsiden av bygget.

Det er ingen som bor i den brennende bygningen, og det skal ifølge politiet heller ikke ha oppholdt seg folk der da det begynte å brenne.

Ifølge lensmann Arild Sollie er så å si alle innbyggerne som bor i leiligheter og boliger på nordsiden av brannstedet evakuert.

- Jeg har ikke oversikt over hvor mange det gjelder, sier Sollie til lokalavisa ved 23-tiden.

Kontroll på brannen

Da var brannen under kontroll, men foreløpig brenner det godt i ruinene. Utrykningsleder for Hitra brannvesen, Roger Lund, sier det er for tidlig å anse brannen for slukket, og at det vil foregå etterslukking gjennom natta.

- Brannvesenet har klart å berge alle omkringliggende hus, sier lensmann Sollie.


- Utviklet seg raskt

Redningskøyta, som har vaktrom bare et steinkast fra Alfo, er på plass og deltar i slukkingsarbeidet. I tillegg til brannvesenet, er også politi og ambulanse på stedet.

Ifølge brannvesenet skal brannen ha startet i andre etasje. Det er ikke sagt noe om brannårsak.

- Brannen utviklet seg raskt. Da vi kom hit, røyk det kraftig. Plutselig slo flammene gjennom taket og hele bygget var overtent på kort tid, forteller et vitne til brannen til Hitra-Frøya.

SE VIDEO FRA BRANNEN I BILDET UNDER/TIL HØYRE

Relaterte saker: