Det norske området på Internationale Grüne Woche er også i år veldig godt besøkt. I år deltar Oslo, Nord-Norge og Trøndelag på vegne av Norge. I tillegg er det en messerestaurant og en akevittbar.

- Masse folk på besøk og veldig mange med et hjerte og en interesse for Norge. På området til Trøndelag er det god stemning, mye latter og masse jobbing. Skikkelig gøy, rapporterer Heidi Glørstad Nielsen, prosjektleder hos Trøndersk Kystkompetanse.

Sammen med Brit Melting, prosjektleder hos Oi Trøndersk Mat, forteller Heidi at folk strømmer til messeområdet. Røkt laks fra Hitralaks og Lakseaquavit fra Frøya og Hitra Akevittforening viser seg å være populært lokkemat på matmessa.

- Vi har med ost, røkt laks og lakseloin fra Frøya og Hitra. Dette blir veldig godt mottatt. Laks er uten tvil den mest populære  råvaren - og særlig råmarinert lakseloin fra Salmar. Dette smaker norsk kvalitet sier tyskerne, forteller Glørstad Nielsen.

[M]

Smaksprøvene "ryr" ut

Våre lokale aktører lærer mye om de andre aktørene i Trøndelag ved å være tilstede.

- Norge er tydelig populært hos tyskerne og de er utrolig hyggelige å prate med. Når vi spør om de vil smake mat fra Trøndelag og om de har vært i Norge, er det tydelig at de kjenner godt til Norge som ferieland og Trøndelag som destinasjon. Det er nyttig å være her og koble seg tettere på, mener Glørstad Nielsen.

Brit Melting i Oi Trøndersk Mat forteller at det er enda flere besøkende på messa i år. I fjor stoppet totalbesøket på den internasjonale messa for mat- og landbruksprodukter på rundt 400.000 besøkende.

[M]

- Det er utrolig bra og artig å være her. Vi benytter enhver anledning til å framsnakke og posisjonere trønderske mat- og opplevesesaktører. Gjengen som jobber på den trønderske standen gjør en kjempejobb og tar seg utrolig godt av tyskerne som besøker standen vår. Smaksprøvene «ryr» ut (koster 1,- Euro) og vi får pratet godt med tyskerne. Vi er veldige takknemmelige for at Trøndelag fikk være med her på Norges-standen også i år, sier Melting.

[M]

Mat i reiselivet

Nils Jørgen Karlsen fra Trøndersk Kystkompetanse er også tilstede i Berlin. I forbindelse med Grüne Woche har det også blitt arrangert Trøndersk regionmøte i Berlin.

- Her er det fokus på å styrke det regionale samarbeidet mat i reiselivet. Messa er et viktig utstillingsvindu for trønderske matprodusenter og en arena for samarbeid mellom produsenter, spesielt de mindre. Det er morsomt at Frøya og Hitra er så godt representert og at våre bedrifter hevder seg også på internasjonalt nivå, sier Karlsen.

[M]

[M]