En tsjekkisk fisketurist som gjestet Angelamfi Hitra i Grefsnesvågen, kunne nylig reise hjem med en god fiskehistorie. For da han var i ferd med å dra inn en torsk på stangfiske, beit en skikkelig rugg av ei kveite over torsken. Dermed ble fangsten langt større enn først antatt. Hele 45 kilo, ifølge Cecilie Nordskag ved turistsenteret.

-Han var ute for å fiske utenfor Bispøyan her rett utenfor anlegget vårt i Grefsnesvågen. Han hadde på en relativt liten torsk som han var på vei til å sveive opp fra 15 meter. Med hjelp fra sine medfiskere fikk han omsider kveita om bord og jeg er ganske sikker på at han hadde sitt livs opplevelse denne dagen, forteller Nordskag.

Hun legger til at denne kveita er den største noen av gjestene har fått så langt denne sesongen.

Også i fjor kunne Nordskag fortelle lokalavisas lesere en fiskehistorie litt utenom det vanlige. Under det årlige "Uke 30"-treffet i Grefsnesvågen kom dykkerne i nærkontakt med flere titall pigghåer.

- Det var helt sinnsykt tøft. De 15 dykkerne som var med på dykketuren til en 15 meter dyp lagune på Blåskyøya utenfor Kvenværet havnet rett opp i stimen. Med den gode sikten som er nå så vi kanskje 50 hai på en gang. De svømte blant oss, og kom opp i maska for å undersøke oss.  Noen av dem var svære til pigghå å være, fortalte Kai Sjølie ved Havsport i Trondheim, som arrangerer ”Uke-30”.

Video fra fjorårets store naturopplevelse kan du se ved å klikke her

(Skjermdump fra videoen. Video: Uke 30-treffet)

HAR DU OGSÅ EN FISKEHISTORIE? Stor/rar/sjelden fisk eller rett og slett "bare" en koselig opplevelse? Send oss din fiskehistorie på post@hitra-froya.no