Her er Sigmund som vant 33 millioner kroner på nettspill

Fra å ha levd en anonym tilværelse som snekker, er Sigmund Wold et hett navn i dag.
Nyheter

Alle vil vite mer om mannen som flytta fra Sauøya i Frøya som 22-åring, og som 47 år seinere vant nesten 33 millioner på nettspill.

Den astronomiske gevinsten ble tidligere i år omtalt i lokalavisa Hitra-Frøya, men da i anonymisert form. Men i dag har ikke telefonen stått hos Sigmund Wold (70). Etter at skattelistene ble offentliggjort, vil "alle" ha tak i mannen som topper inntektslista i Hedmark.

Realiserer drømmehuset på Frøya

Selv er Sigmund mest opptatt med husbygging på Måsøvalen på Frøya, hvor han elsker å være når han ikke er i Ilseng i Stange kommune ved Hamar, hvor han har bodd i over 25 år. I dag kom drømmehuset, altså hytta han endelig kunne realisere etter å ha vunnet nærmere 33 millioner kroner.

- Jeg husker så godt akkurat da jeg vant. Det var kl. 18.18 den 18. oktober i fjor, gliser Sigmund.

Det var på nettstedet Casino Euro han hadde hellet med seg, i et spill ved navn Mega Fortune. Da hadde han først lekespilt der over ei tid.

- Det var mulig å spille med lekepenger der. Da jeg hadde sett at det gikk an å vinne penger på lek, tenkte jeg at jeg kunne prøve å spille på ordentlig også. Da hadde jeg allerede sjekket at selskapet var seriøst, at det hadde underavdeling i Sverige, og til og med var registrert på børsen.

Gammel jackpot

Som tenkt, så gjort. Sigmund Wold betalte inn euro tilsvarende 240 norske kroner, og trykket. Det kom straks opp noen få euro. Så trykket han en gang til, og enda noen euro var hans. Da hadde han brukt 16 kroner av innsatsen.

- Den tredje gangen jeg trykket var hellet med meg. Og etter å ha kommet gjennom tre forskjellige nivåer kom jeg til hovedgevinsten, med en ni måneder gammel urørt jackpot. Nesten 33 millioner kroner var mine! Og ennå hadde jeg brukt bare 24 kroner av de 240 jeg hadde satset, forteller Sigmund med et stort smil

- Det var rein og skjær flaks, og jeg turte ikke helt å tro på det. Men så ringte jeg telefonnummeret som var oppgitt på hjemmesiden, og etter å ha oppgitt spillernummer og brukernavn, gikk det bare et halvminutt før vedkommende var tilbake. Gratulerer, du har vunnet nesten 33 millioner kroner, sa han.

Bil og feriehus

Fremdeles hadde Sigmund problemer med å tro at det var sant. Men få dager seinere var beløpet på kontoen hans, og da måtte Sigmund sjekke kontoen mange ganger daglig.

- Ja, jeg må innrømme at jeg gjorde det, ler han.

Det første han gjorde var å kjøpe seg en flunkende ny Volvo. Og så begynte han å planlegge feriehus på Frøya, vegg i vegg med søsteren Marianne og svogeren Arvid på Måsøvalen.

- Ei hytte på Frøya har stått høyt på ønskelista lenge, men med en vanlig snekkerpensjon, var det omtrent umulig å realisere. Men i fjor ble det altså mulig, sier den opprinnelige froværingen som vokste opp på Sauøya.

Veggene i Norgeshuset er reist få timer før vi kommer, og takstolene er i ferd med å heises på plass. Sigmund er et stort glis, der han går rundt og inspiserer. Håpet er at huset er innflyttningsklart på nyåret.

- Den opprinnelige tanken var at det skulle stå ferdig til jul, men det har blitt noen forsinkelser på grunn av været, sier han.

Gevinst i livets lotteri

Sigmund Wold har ikke akkurat kringkastet at han har vunnet så mye penger. Ikke engang alle i nærmeste familie har han fortalt det til. Nå regner han med at det blir allment kjent, ettersom han havna på inntektstoppen i Hedmark.

- Jeg har betalt 28 prosent skatt av gevinsten, og investert litt i aksjer. Ellers har jeg ikke stresset med å bruke opp alle pengene. Jeg spiller fremdeles med fornuft, og har slett ikke mistet "huet", sier mangemillionæren.

Søsteren Marianne ber han fortelle om vinnerlykken i "livets lotteri".

- Jeg har hatt tre ulike kreftoperasjoner siden 2000, og jeg har hatt hjertesvikt og flere infarkt. Heldigvis har jeg seiret over sykdommen alle gangene. Gjennom førti år som snekker har jeg hatt god psyke og fysikk, og det har helt sikkert hjulpet på, sier han nøkternt, og legger til:

- Nå vil jeg nyte nyhuset - og livet.