"Berit" flyttet på kampesteiner i natt

Store steiner ble løftet i land og knuste betong-gangveier ute på Kya i natt. - Det var vanskelig å sove, huset ristet, forteller Andreas Krogstad.
Været

Et voldsomt utløp av naturkrefter ute på kysten i natt. Vinden var ikke så sterk som fryktet, men de voldsomme bølgene feide innover Kya på yttersiden av Frøya  og flyttet på steiner på flere tonn innenfor ringmoloen. Da Krogstad sto opp i morges, kunne han se hvordan uværet "Berit" har løftet og flyttet på kampesteiner og torv gjennom natta.

- Det er krefter som ruller innover her nå... Vi har sånne gangveier av betong, de er delvis knust og flytta på. Det er steiner på innsida av moloen som er revet opp på land, de veier flere tonn.

Det forteller Krogstad på telefon lørdag formiddag når han blir bedt om å beskrive hvordan uværet så langt har herjet med Kya. Han er av de heldige (?) som virkelig har fått kjenne "Berit" på kroppen. Tilfeldig skulle helga på landstedet langt ute i havet sammenfalle med den verste uværshelga på flere år. Han ble i går formiddag kjørt ut til det vesle været og skulle tilbringe natta alene.

Krogstad sier han er fascinert av uværet og forteller til lokalavisa i dag at han har hatt ei god natt, tross alt.

- Natta forløp ganske bra. Det rista en del i huset, og det var vanskelig å få sove der jeg lå i andre etasje. Men det var ikke så voldsomt - jeg tror ikke det var storm i natt. Men uansett er det det sterkeste jeg har kjent her ute, sier Krogstad.

Huset han sov i er relativt nytt og står støtt. - Det er bygget av frøyværinger, så det er solide saker, sier Krogstad. Og de eldre husene på øya har stått over stormer tidligere, så Krogstad føler seg trygg også for den kommende natta.

- Nå bygger det seg opp mot ny flo. Og vinden øker også på igjen, så det kommer til å trykke på med bølger igjen. Det blir moro, sier han.

Krogstad skal etter planen bli hentet med båt søndag morgen.