Noen har kanskje lurt på hva det egentlig er som foregår inne på Frivilligsentralen hver eneste onsdag kveld. Først parkeres det mange biler utenfor, så dempes lyset, før det blir slått på igjen en liten time seinere.

- Det er ikke noe hokus-pokus vi driver på med. Det er rett og slett meditasjon, smiler Gry Midtbø Reppe, som holder kurs for meget fornøyde deltakere. Interesse for meditasjon fikk hun tidlig.

- Jeg var vel ikke mer enn 14-15 år da jeg startet å meditere. Det var medielæreren min som introduserte meg for det, forklarer Gry.

Seinere har hun tatt diverse kurs innen emnet, men har ingen sertifisering å vise til.

En meditasjonsgruppe for Frøya på facebook spredte budskapet om kurset hennes, og mange viste sin interesse.

- Noen ganger er vi bare fem, andre ganger er vi tolv. Og det har vært med menn også, sier Gry.

Bruker det som fungerer best

Hun forklarer meditasjonskurset med at hun lærer deltakerne ulike puste- og avspenningsteknikker.

- Det kan høres enkelt ut, men det må faktisk læres. Og dette hjelper jeg dem med, sier Gry Midtbø Reppe.

- Jeg plukker litt fra ulike teknikker jeg har lært meg via kurs, og bruker de jeg synes har fungeret best for meg.

Behagelig musikk høres i bakgrunnen. Deltakerne starter med å sitte på matter på golvet, deretter ligger de. Gry tar dem med på sanseøvelser og fantasireiser. Kroppene slapper av i musklene, og velværen sprer seg.

- Det er så fint på disse reisene i landskapet at jeg har lyst til å bli der, sier Svanhild Stub, som kan fortelle at alle spenninger løser seg, og at hun føler seg lykkelig når hun drar hjem etter endt time.

- Bedre enn forventet

Rita Hovde er takknemlig for at Svanhild tipset henne om meditasjonskurset.

- Jeg er plaget med stiv nakke og anspenthet. Meditasjonen løser opp, smiler Rita Hovde, glad over at hun ble klar over tilbudet.

- Vi bombarderes av inntrykk over alt. Kurset lærer deg å stenge ute mye av det, legger hun til.

Både Rita og Svanhild hadde visse forventninger før de møtte opp den første gangen, for noen uker siden.

- Kveldene her ble enda bedre enn forventet, sier Svanhild.

Deltakerne betaler en symbolsk sum, så Gry "får til barnepass", som hun selv sier. For meditasjonslæreren har så mye glede av de gode tilbakemeldingene at det så langt er betaling nok.

- Så langt er dette et prøveprosjekt, og jeg tenker å fortsette med kurskveldene en gang i uka framover, sier Gry Midtbø Reppe.

LØSER OPP: Både Svanhild Stub (t.v) og Rita Hovde sliter med muskelspenninger, og forteller at mediatasjon er god medisin mot slike plager.
ERFARING: Allerede i 14-15årsalderen startet Gry Midtbø Reppe å meditere. Nå lærer hun bort avslappingsteknikkene til andre