Politi med hjelmer og skjold stormet feil hus

- Jeg satt satt i underbuksa med kaffekoppen i hånda da politiet stormet inn og tok tak i meg, forteller Stig Helsø.

Nesten tatt på senga: - Jeg trodde ikke det jeg så, sier Stig Helsø etter at huset ble stormet av politiet i morgentimene. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning). 

- En kvinnelige politi kommer inn igjen og ber om unnskyldning. I ettertid er jeg litt irritert for at jeg slo meg til ro med det. Jeg ble jo helt satt ut. 

Nyheter

Hitra-froya.no skrev tidligere i dag om en stor politiutrykning etter at en mann hadde blitt truet med øks. Før politiet fant frem til riktig hus, sørget de for at Stig Helsø fikk en morgen han sent vil glemme.

- Trodde ikke det jeg så

- Jeg hadde stått opp i fem-tida på grunn av at kona skulle inn til byen på et kurs. Jeg hadde satt meg med kaffekoppen foran ovnen i bare trusa, da jeg ser en bil som kommer kjørende opp veien til huset. Jeg trodde at det var brøytebilen som kom, men like etter kommer det plutselig fire politifolk stormende inn med hjelmer og plastikkskjold. Det var helt uvirkelig og jeg trodde nesten ikke det jeg så. Det var nesten som i en film, forteller Helsø.

- Førstemann kommer rett bortover og tar tak i meg så jeg ikke får til å reise meg opp. Jeg skjønner ikke hva som skjer, og jeg må summe meg i flere sekunder før jeg klarer å spørre om hva de vil. Men de sier ingenting, forteller Helsø.

Spurte om de hadde kommet til rett hus

Like etter kommer kona til Helsø, Kitty ut av badet.

- Hun kommer like bak dem og spør om de er sikre på at de har kommet til rett hus. Da ser de helt rådville ut, men påstår at de har kommet til riktig hus. Jeg blir forbanna og spør om jeg kan få et navn på noen av politifolkene, men får bare et tresifret numme. Så spør kona mi igjen om de er helt sikre på at de har kommet rett. Da jeg forteller hva jeg heter begynner de bare å se på hverandre, før de innser at de har gjort en tabbe, forteller Helsø.


Ba om unnskyldning

Da forlater politiet huset, etter å ha fått anvisning fra Helsø om hvor de egentlig skal.

- En kvinnelige politi kommer inn igjen og ber om unnskyldning. I ettertid er jeg litt irritert for at jeg slo meg til ro med det. Jeg ble jo helt satt ut. Det var ikke en vennlig ankomst for å si det sånn, sier Helsø.

Når hitra-froya.no ringer politiets operasjonssentral for å høre om de har loggført at politiet gikk inn i feil hus, får vi opplyst at det ikke står noe om det.

Helsø har ikke fått opplevelsen ut av kroppen ennå.

- Jeg har ikke kommet over det ennå. Jeg ble "bættere" satt ut, sier Helsø.