Marit nominert til ny lederpris

Marit Riiber kjemper side om side med 19 andre ungdommer om tittelen "Helt Sjef".

Marit Riiber er nominert som en av tjue til tittelen "Helt sjef" 

Er du fornøyd med lederen i din bedrift?
Du må velge et alternativ
Nyheter

Marit Riiber (22) på Frøya har tatt fagbrev i et svært mannsdominert yrke, og jobber som energimontør i TrønderEnergi Elektro. Nå kjemper hun side om side med 19 andre ungdommer om tittelen Helt Sjef.

"Helt Sjef"  er en arbeidslivs- og inspirasjonspris som deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, som er et inspirerende og initiativrikt lederemne. I løpet av konkurranseperioden har nesten 400 ungdommer fra hele Norge blitt nominert til prisen. Marit Riiber er håndplukket av juryen til å være en av 20 unge som kjemper om seieren.

– Marit er et godt eksempel på nyskapende og arbeidsom ungdom med sterke lederevner. De som ønsker at vinneren av "Helt Sjef" kommer fra Frøya må gi sin stemme til Marit, sier Shazad Rana, juryformann i "Helt Sjef" og teknologidirektør i Microsoft Norge.

De 10 kandidatene som får flest stemmer blir vurdert av en fagjury, som til slutt kårer en vinner. Juryen består av bl.a. Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, Karolina Kvilhaug, daglig leder i JobbUnder18 og rapperen Kaveh skal kåre vinneren.

Engasjert ungdom


I følge en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av kampanjen mener 43 prosent av Norges befolkning at ungdom i dag er latere enn før. Karolina Kvilhaug, daglig leder i JobbUnder18 og jurymedlem i Helt Sjef, mener kandidatene som nå kjemper om prisen beviser det motsatte.

– Vi har vurdert hundrevis av unge som alle brenner for noe, engasjerer seg og viser initiativ utover det vanlige. Marit og de andre finalekandidatene viser hva som egentlig bor i norsk ungdom, sier Kvilhaug.

På kampanjesiden www.heltsjef.com kan man stemme på sin favorittkandidat til prisen. 
Vinneren av "Helt Sjef" kåres i Oslo i november og får 10.000 kroner, en inspirasjonstur til Stockholm, samt et års oppfølging med den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.


Om Helt Sjef:

·  En arbeidslivs- og inspirasjonspris for ungdom

·  Deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne.

·  Helt Sjef-prisen skal hylle ungdommens engasjement, lederevner og stå-på-vilje.

·  Arrangeres for første gang i år.

·  Er et samarbeid mellom Ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne

·  En folkeavstemming, samt en fagjury bestående av bl.a. Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, Karolina Kvilhaug, daglig leder i JobbUnder18 og rapperen Kaveh skal kåre vinneren.