- Det var et magisk øyeblikk

Se hilsningen til Kongeparet fra mesterkokk Inge Johnsen og ordfører Berit Flåmo, som de skrev inni kongegave-boken ”En bit av Frøya”
Nyheter

Inge Johnsen og Berit Flåmo overleverte Frøyas offisielle gave til kongeparet, boka ”En bit av Frøya” onsdag kveld.

- Vi dro først innom forlaget og hentet bøkene. Så satte vi oss ned med en kaffekopp på Kaffestuggu midt i Oslo. Ingen av oss hadde sett den ferdige utgaven av boka enda, og vi bestemte oss for at vi ikke ville se inni boka før vi hadde levert gaven til Slottet. Så vi åpnet bare permen, og skrev hilsninger til Kongen og Dronningen, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Martha og Ari Behn, forteller Johnsen.

Deretter spaserte de opp til Slottet, der de ble møtt av kongens adjutant og dronningens sekretær.

- Vi ble tatt i mot som konger, for å si det sånn. Vi ble ført inn til rommet der Kong Olav hadde fått sin skoleundervisning som barn, der vi overleverte boka. Det var et magisk øyeblikk da adjutanten åpnet boka. Tenk å sitte på Slottet og overlevere en bok som vi ikke hadde fått sett på ennå. Det var et ordentlig kick å få overbringe hilsningene til kongefamilien, sier Johnsen.

Han håper kongefamilien vil sette pris på gaven.

- Oppdraget vårt var å gi noe som har merverdi utover bare en gave. I boka har vi portrettert mennesker på Frøya, og historier og  oppskrifter fra hele spekteret i Frøya-samfunnet. Jeg håper at kongefamilien  ser at Frøya og menneskene som skaper samfunnet der er et lite stykke av kongeriket og distrikts-Norge som de kan være veldig stolte av, sier Johnsen.

Mesterkokken tror også noen av matoppskriftene vil passe på kongefamiliens bord.

- Det er noe av det man kan plukke ned og lage til en slottsmiddag. Og ikke minst er råvarene i verdensklasse, som for eksempel laks, sjøkreps og kamskjell. Det er ingen grunn til at det ikke skulle ligge på kongens bord, sier Johnsen.

Til sammen tilbragte de en time på Slottet.

- Det var en trivelig prat, der vi snakket mye om besøket de hadde på Frøya, Hitra og Fosen i sommer. Både adjutanten og sekretæren var med på turen, og jeg fikk inntrykk av at de var veldig imponert over samfunnet som er skapt her ute, sier Johnsen, som under intervjuet var på vei til Sistranda og boksignering sammen med ordfører Berit Flåmo på Poeten.

Her er hilsenen de skrev inne i boken:

Kjære Kongepar!

Takk for besøket på Frøya 4.juni i år.

Som lovet er kongegaven en kokebok fra Frøya. Boken er et tidsbilde av Frøya anno 2013. Frøya er synonymt med havbrukseventyret og god arbeidsinnvandring.

Vi ønsker at boken vil videreføre de gode minner fra besøket i sommer.

Det er med stolthet at vi gir Kongeparet "En bit av Frøya, et godt eksempel på de mange flotte lokalsamfunn i KOngeriket Norge.

Vi ønsker dere god lesing, og hjertelig velkommen tilbake til vårt øyrike!

Berit Flåmo, ordfører. Inge Johnsen, Kokk