En person omkom i kollisjon med semitrailer

Personbil mot semitrailer på Fjellværøya. En person bekreftet omkommet, ett barn sendt til sykehus.

En person omkom i kollisjonen (Foto: Trond Hammervik) 

(Foto: Trond Hammervik) 

(MMS-oto: Trond Hammervik) 

Ulykken har skjedd i en sving mellom Mastadkrysset og Trolla, i den første svingen etter krysset i retning Knarrlagsundet. 

Nyheter

En semitrailer og en personbil frontkolliderte på Fjellværøya litt etter klokka 08.30 i dag. Politiet meldte tidlig at det er tre personer skadet i ulykken, og at en av dem var kritisk skadet. Rett før klokka 10 bekrefter politiet at ulykken har krevd menneskeliv.

- Jeg kan bekrefte at fører av personbilen er omkommet, og at ett barn er sendt til sykehuset med skader, sier politibetjent Torbjørn Sørlie til lokalavisa Hitra-Frøya.

Barnet er ifølge politiet sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim med helikopter, mens en tredje person er lettere skadet.

Det er ikke kjent om tungbilsjåføren har fått fysiske skader.

Kriseteamet er varslet

Krimteknikere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på vei til ulykkesstedet, og kriseteamet i kommunen er varslet, skriver adressa.no.

- Veien vil være stengt en god stund fremover, og det er omkjøring rundt øya, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt til avisa.

Politi, ambulanse og brannvesen er på ulykkesstedet. Ulykken har skjedd i en sving mellom Mastadkrysset og Trolla, i den første svingen etter krysset i retning Knarrlagsundet.

Satt fastklemt etter kollisjonen

- En lastebil har kollidert med en personbil. En person sitter fastklemt i personbilen. Brannvesenet har akkurat kommet frem til stedet og jobber med å redde personen ut av bilen, forteller Stig Lunde, vaktleder ved 110-sentralen klokken 09.00.

Et Seaking redningshelikopter har ankommet ulykkesstedet.

- Hjelpemannskaper, ti-tolv i antallet, står ved ulykkesstedet og diskuterer. Ambulanse er på plass, Seakingen står her ubenytta, forteller lokalavisas reporter på stedet kl. 09.30.

Personbilen er totalvraket og ligger noen meter unna kjørebanen. Vraket ble ved 09.30-tiden dekket til med presenning.

Det er foreløpig ukjent hva som er foranledningen til ulykken, som skjedde på snøføre.