Evelyn Lihaug og hennes filippinske medsøstre på Frøya gleder seg over det økonomiske resultatet fra julefesten de nylig holdt i Klubben. På forhånd annonserte de at overskuddet fra årets filippinske julemarkering skulle gå til mennesker som var hardt rammet av uvær i hjemlandet deres. Da tyfonen Haiyan raste over stedet flesteparten av de filippinske damene på Frøya opprinnelig kom fra, etterlot den seg mange raserte bygninger.

Hjelp til mange

Rundt 70 voksne og en del barn møtte opp i Klubben for å støtte arrangementet. Der fikk de kjøpe god filippinsk mat, oppleve filippinsk kultur, og delta i et stort lotteri. Da Evelyn og hennes medarrangører tellet opp pengene som kom inn, ble de gledelig overrasket.

- Vi fikk inn 23 000 kroner, og når vi trakk fra alle utleggene og innkjøpene våre, ble det 16 000 kroner igjen. Det skal gå til innkjøp av spiker og takplater på filippinene. Vi vil takke alle som bidro til det flotte beløpet, sier en smilende Evelyn Lihaug.

Om noen skulle tenke at man ikke får stort for den summen, kan vi opplyse at ei månedslønn på Filippinene ligger på omlag 1000 kroner, og at materialer som kjøpes der nede, koster svært lite sammenlignet med prisene hos oss. Dermed er det mange som får hjelp av frøyværingene og deres filippinske innflyttere på Frøya.