Deler bilde av det antatte arnestedet på sosiale medier

Ungdommer antyder på Instagram og Facebook at brannen startet som lek med lighter og parfyme

Dette er deler av et bilde som i kveld deles på Instagram og Facebook.  

Nyheter

Ungdommer i øyregionen deler i kveld et bilde på de sosiale mediene Instagram og Facebook. Bildet skal vise de første flammene, som fort utviklet seg til å bli dagens storbrann. Bildet, som er sladdet i versjonen lokalavisa bruker, viser unger/ungdommer som står på skøyter få meter fra flammene.

Da bildet ble tatt, var det bare noen få kvadratmeter som var antent. Men på grunn av kraftig vind i dag, har flammene kommet helt ut av kontroll.

Lighter og parfyme

I diskusjoner på sosiale medier i kveld, antydes det at kombinasjonen parfyme og lighter skal ha blitt brukt for å tenne på. Også ungdommer som lokalavisas reportere møtte ute i terrenget i formiddag, fortalte at det skal ha blitt lekt med lighter og parfyme.

Dette er imidlertid en opplysning som ikke er bekreftet fra offisielt hold. Lokalt politi har så langt i dag sagt at man foreløpig ikke har noen formening om hvordan brannen startet.

Også TV2 melder nå i kveld at brannen skal ha startet ved at noen sprayet med parfyme og fiklet med en lighter. Mor til én av elevene som var med på skøytedagen, forteller ifølge TV 2 dette. På et lite øyeblikk var brannen i det knusktørre landskapet i gang.

– Jeg har hørt at det har vært folk ute i marka, men jeg har ikke hørt noe om noen eventuell årsak, sier lensmann Inge Dahlø til kanalen.

Skoleklasse på tur

Som tidlig meldt i dag, var det flere skoleklasser på tur i området da brannen oppsto. Skolens rektor Sissel Skoran har understreket at ingen bål eller griller ble brukt i forbindelse med skoleturen. Skoran sier at hun ikke vet hva som er brannårsaken, og presiserer at alle skolens ansatte har fått klar beskjed om at bruk av åpen ild og griller er strengt forbudt.


Henter elever ned fra brennende turområde

Alt tilgjengelig brannmannskap rykker nå ut til lyngbrann ved Sistranda. Det er mye røyk i området.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, men vet at det ikke har skjedd ved bruk av bål eller grill, sa Skoran til lokalavisa i formiddag.