Skogbrann på Eldsfjellet spredte seg raskt

Har fått kontroll på flammene.

Flammen vistes godt ved Eldsfjellet. Foto: Ella Karin Strøm 

Brannvesenet kaller ut det som er av tilgjengelige mannskaper for å få bukt med flammene på Hitra.  Foto: Petter Vidar Vågsvær

Nyheter

Klokken 23.30 fredag kveld mottok nødetatene melding om at det brant på Eldsfjellet på Hitra. Det kunne Sør-Trøndelag politidistrikt opplyse på Twitter.

- Brannen sprer seg fort, skrev politiet.

110-sentralen opplyste i natt at de kalte ut det som var tilgjengelig av mannskap. Sivilforsvaret ble også kalt inn, og det ble gjennom natta vurdert bistand fra skogbrannhelikopter.

Lørdag morgen er situasjonen den at brannen er under kontroll.

- Vi fikk melding rundt klokken fire om at brannen var under kontroll. Vi skal straks ta en vurdering på om vi skal ha opp helikopter for etterarbeid, sier brannmester Per Ivar Lysholm ved 110-sentralen.

Mannskaper fra både Hitra og Frøya har jobbet mot flammene gjennom natta. Til tross for at det er kontroll er det fortsatt litt brann i området.

Pollitiet opplyser lørdag formiddag at personer fra sivilforsvaret nå sitter vakt på Eldsfjellet for å følge med om brannen eventuelt blusser opp igjen.

Bålforbud

Etter mange varme dager, er det nå mange plasser knusktørt ute i marka.

- Det er et generelt bålforbud over hele landet på sommer halvåret, men i år tror jeg vi må være ekstra, ekstra forsiktig. Det skal store nedbørsmengder til for naturen er skikkelig gjennomblaut etter den nedbørsfattige vinteren vi har vært gjennom, terrenget blir fort tørt igjen selv etter nedbør, advarte brannsjef på Hitra, Dag Robert Bjørshol tidligere i sommer

Fra 15. april til 15. september er det et generelt forbud mot å gjøre opp ild i skogmark.