Den lille kattungen som oppsøkte folk på Yttersian på Sistranda fredag, var desperat etter både mat og menneskekontakt. Og da den fremdeles befant seg mjauende ved det samme huset lørdag, ble den tatt inn.

Kattungen, som er svart med hvite poter, og har litt brunt i fjeset og på kroppen, er trolig ikke eldre enn fire uker, og burde vært hos moren sin i åtte uker til, før den eventuelt fikk et nytt hjem. Tilliten den viser folk, og at den maler når den blir løftet opp, tyder på at den er menneskevant.

Det er observert ei hunnkatt med lignende farger i nærheten, men hun ser ikke ut til å vedkjenne seg den bittelille kattungen.

De som kjenner igjen kattungen kan kontakte Trine på tlf.nr. 97720922. Hun kan ikke beholde det lille nøstet, men det er allerede noen som har vist interesse for den. På Rabben har det som blir beskrevet som ei husløs voksen grå og hvit katt ruslet rundt siden i vår. Katta, som er tam, og trolig er ei hannkatt, har en skade i høyre framfot. Om noen savner denne, kan de kontakte Ingrid på tlf.nr 90715034