Diskusjonen går høyt om kjøring på parkeringsplassen ved Kysthaven i Sistranda sentrum skal tillates eller ikke etter at hitra-froya.no i dag tidlig refererte til naboenes sterke irritasjon over å bli holdt våken om natta.

- Nesten hver natt blir vi og nabolaget vekket av biler som grisekjører der, rett utenfor soveromsvinduet vårt. Det kan skje fem – seks ganger i løpet av en natt. Jeg blir så oppgitt. Sist i morges var det en bil som snurret rundt flere ganger i syv-tiden, forteller Jarle Haugen til hitra-froya.no.

Har engasjert mange

Etter det har mange kastet seg inn i diskusjonen om hvorvidt "råning" nattestid bør tillates eller forbys.

- Er det så vanskeli og skjønne att ungdommen vil ut og treffes på kveldstid da, nei det er ikke det., så plager det folket så lag en plass de kan holde på utn att de forstyrrer noen så blir alle fornøyde, skriver signaturen "Mann57".

- Det er skrensinga, burninga, bråket og villmannskjøringa naboene vil til livs. Det skal vi vel ikke ordne en egen plass til dem for? svarer "Uenig", mens mens "Optimist" skriver:

- Jeg tror så godt om ungdommen at hvis dere som blir forstyrret har tatt kontakt med dem og SNAKKET MED DEM, forklart hva det de driver med fører til, så er jeg sikker på problemet blir betrakelig redusert.

HVA MENER DU?

Si din mening i kommentarfeltet under, eller delta i diskusjonen under den opprinnelige saken (her).

Administrasjonen i frøya kommune har mottatt flere klager og forbereder sak overfor politikerne, som må ta stilling til hvordan man skal håndtere situasjonen.