- Det er fullt mulig for Frøya å ta igjen forspranget Hitra har fått, men da må de klare å mobilisere innbyggerne. Vi ser at det er mindre kommuner som klarer å skape størst engasjement rundt Kommunekampen. Det mener jeg både Hitra og Frøya kan klare, sier PR-ansvarlig Tor Heimdahl i Mesta.

Best i Sør-Trøndelag er Snillfjord, som ligger på 28. plass i Kommunekampen. Hitra på plass nummer 77 og Frøya på plass nummer 114. Det må derfor et stort engasjement til hvis Hitra eller Frøya skal kaste seg inn i kampen om å vinne en lekeplass verdt 1 million kroner. Entreprenørbransjen generelt og Mesta spesielt er engasjert i arbeidet med å stimulere flere til å ta realfagsutdannelse. Mangelen på realister og ingeniører er prekær i dagens arbeidsmarked, og behovet for å utdanne flere ingeniører er stort.

Kommunekampen er Mestas bidrag til å sette et allment fokus på utdanning av flere ingeniører og realister.Konkurransen er kunnskapsbasert der deltagerne skal løse oppgaver med ulik vanskelighetsgrad.

Over en periode på åtte uker beveger spillet seg gjennom Norgeskartet; fra Sarpsborg til Alta. Du vil hver uke finne oppdatert informasjon om hvordan konkurransen utvikler seg. Poengene i konkurransen beregnes med utgangspunkt i riktige svar i forhold til folketallet i hver enkelt kommune. Ingen kommuner kan få mer poeng enn 100 prosent av innbyggertallet. Kommunekampen startet opp 2. mai og pågår i åtte uker.

Se også

kommunekampen.no