- Vi regner med at det kommer godt og vel 150 ungdommer fra Hitra, Frøya og Snillfjord. Det har også kommet folk fra Trondheim, og til og med fra Forsnes. Da er det alvor, smiler Jonathan Sandvik Klingeberg, ansvarlig for Kystsurf 2013.

De spillefrelste ungdommene bruker mye av onsdagen til å rigge opp datamaskinene, før de første konkurransene starter på kvelden.

- I kveld blir det FIFA 13 konkurranse, og diverse konkurranser frem til lørdag. Hovedpremien er på 5.000 kroner, så det er god grunn til å komme, sier Klingenberg.

Kystsurf er et alternativ til mindre sunn aktivitet i vinterferien.

- Vi gjør det hovedsakelig for å tjene penger til klassen. Men det er også for at ungdommene skal ha et alternativ til å feste og drikke seg fulle i vinterferien. Her blir det aktivitete gjennom hele døgnet fra onsdag til lørdag ettermiddag. Mange ligger over, og det er et artig syn når folk ligger strødd langs veggene på madrasser, sier Klingeberg.

Christoffer Sandø har valgt Kystsurf fremfor slalom.

- Jeg kunne stått på slalom i vinterferien, men jeg synes dette er artigere. Det er artig å samles for å spille dataspill. Det er veldig sosialt, sier Sandø, som deltar på Kystsurf for andre eller tredje gang.