Jentelaget i 13-årsklassen til Hitra fotballklubb har rundt ti medlemmer. Det blir litt knapt både på kamper og treninger, og nå håper de det kan være flere jenter rundt om på Hitra - og også Frøya - som kan tenke seg å bli med å spille.

- Vi trenger flere innbyttere for at vi ikke skal bli så slitne på kampene, sier spillerne Paulina Judelite og Mari Selvåg. Thomas Dahle, konsulent for Hitra FK, forteller at han ser et lag med godt potensiale så langt.

- Det er mye entusiasme og vinnervilje, bekrefter Dahle.

Paulina Judelite og Emilie Kyrkjebø trives på banen og i hverandres selskap.

Alle er velkomne

Det er viktig for trenerne på laget, Jan Tore Reksen og Svein Tøften, å få fram at hvem som helst i aldersgruppen som har interesse, er hjertelig velkommen. Ingrid Eriksen Strøm var på sin første trening med Jente 13 laget denne kvelden.

- Det var veldig moro, jeg kommer nok til å fortsette, sier Eriksen Strøm.

Kan godt utøve flere idretter

De fleste av jentene spiller også handball, men det er bare noen uker der treningene overlapper. Jentene trener en gang i uka i håndballsesongen, men trapper opp til to ganger fra uke 16. Trenerne prøver å være så fleksible som mulig slik at jentene får med seg både håndball og andre idretter i tillegg til fotballen.

- På en så liten plass må vi tilpasse oss, vi vil ha med flest mulig, sier Marianne Samdahl, som er oppmann for laget sammen med Ingar Kyrkjebø.

Åse Johanne Berge

Tar med seg gode erfaringer

Konsulent Thomas Dahle forteller at det er noe helt annet for jenter å komme på et rent jentelag enn de blandede lagene. Jentene blir tøffere og spiller mer. Han sier at erfaringen ved å spille på et lag er uvurderlig.

- Du lærer å samarbeide og skaper gode øyeblikk sammen med andre, det er en balast du har bruk for både innen idretten, men også ellers i livet, sier Dahle.