Nå har Frøya Turlag gjennomført sin "Ordførerens tur" for tredje gang. Vi har gått til Skjelbruvatnet i råttivær, vært på Inntian i strålende sommersol og nå i kveld fikk vi duskregnet med oss på turen.

Så om vi tror på en slik enkel statistikk, vil det sannsynligvis bli strålende vær neste gang vi arrangerer denne turen :-)

( I kveld konkurrerte vi med 7.trinns oppsetning og kanskje litt mot gråværet? )

Fasit er at vi var 13 turglade ute på tur, og 3 firbeinte fikk også luftet seg.

Trimhytta på Nesset er et turmål som er veldig mye i bruk til hverdagstur for mange.

Turlaget la ut sin første bok 2.mars 2014. Det er plass til 2400 noteringer, men når Nessarunden ble arrangert på oktober, ble permene tatt i bruk. I bok to er det allerede 1590 noteringer.

Så siden mars i fjor er det godt over 4000 noteringer i turlagets bok. Vi vet at mange ikke skriver seg hver gang, eller skriver bare i grendalagets bok. Trimhytta og områdene rundt er altså målet for mang en hverdagstur året gjennom!

Fremme ved hytta markerte turlagets leder dagen med å lese et av Nordahl Griegs dikt, og med å minne om Mahatma Gandis ord: Det er ingen vei til fred; fred er veien.

Ordfører avsluttet stunden ved å vise til Adresseavisen dekning av invasjonen 9.april 1940.

Pausen er viktig når man er på en slik sosial fellestur, og grendalaget åpnet hytta for den som ville være inne. Alle var ute, lell.