-Winston Churchill...

Svaret kommer etter noen sekunders tenkepause. Foran oss sitter en velstelt ung mann og leker med en fargerik kopp fra Ikea.

Sola skinner og det er stille sjø. Alt ligger til rette for den perfekte påskefeiringen ute i havgapet på Mausundvær, noe Sivert Bjørnstad har tenkt å nyte til det fulle.

-Jo, nei, altså Morsjan benytter seg av huset under “ut i havet” festivalen, så vi andre må komme hit til andre tider.

Bjørnstad serverer kaffe og krydderkake kjøpt på coopen. Vi sitter på kjøkkenet i det lille huset fra 1800 tallet. Det er lavt under taket og friske klare farger pryder veggene. - Nei, altså det så ikke sånn ut da Farsjen kjøpte huset for tretti år siden.

Blant nips, blonder og bilder av Kong Haakon forteller Sivert villig vekk om en St.Hans aften for veldig lenge siden da faren hadde tatt sykkelen fatt og havnet nede på Fosenkaia i Trondheim. Derfra hadde han hoppet på en båt og havnet på Mausundvær. Her hadde han feiret midtsommer på holmer og skjær og ligget over under åpen himmel. Dette hadde startet et lidenskapelig forhold til det lille fiskeværet med knappe to hundre innbyggere.

Se også vår videoreportasje fra hjemme hos Sivert her:

En tid etter hadde et lite hus blitt lagt ut til salg og selv om det var en del å pusse opp hadde den unge mannen kjøpt huset og skapt sitt eget ferieparadis. Dette er en tradisjon Sivert har fulgt opp. Siden hans spe barndom har hans familie feriert på Mausund, men Sivert har ikke bare feriert her han har delvis vokst opp ute i havgapet. - Mamma var frisør og da jeg var guttunge kom vi ut hit sjette hver uke og bodde her en ukes tid. Mamma klippet folk her ute og jeg om søsknene mine gikk på skole.

Nå har Mausund blitt et fristed hvor Sivert kommer for å koble av fra den travle hverdagen i Oslo og politikken. - Jeg prøver å la være å gå på 3G. Det blir mye radio og quiz bøker. Latteren ligge lett hos den sjarmerende Trondhjemeren. Selv om han prøver å holde seg unna jobben og maset fra livet i storbyen blir det til at han jukser litt fra tid til annen. - Men, jeg sjekker e-post og sånn noen ganger om dagen. Det må en jo.

Ut over dette virker det som om Sivert er digitalt avholds mens har er på besøk i det knirkete lille huset.

- Vi er her mest på sommerhalvåret da, det er jo da det er lyst og fint vær her ute, men det er noe med å være her på vinteren også. Når det er stormkast i vinden og det knaker skikkelig i veggene, det er noe eksotisk med det.

Men i dag er det ikke tegn til storm, sola skinner ute og Sivert forteller at det er mange grunner til at han liker å tilbringe tid på øya.

- Man får koblet av her ute og det er en veldig sosial øy hvor det er lett å gjøre ting med andre.

I tillegg syns han det er stas med sjøen. Familien har en liten båt som ofte blir brukt til å fiske fra og kjøre rundt til de andre øyene. Sivert sjekker nettet og informerer oss at det er mye som skjer på Mausund i påsken og at han gleder seg til danseaften i kveld på Kjeila kro, utestedet som er rett over det lille sundet som deler bygda i to.

Denne påsken kom han hit alene, men han forteller at han gjerne har med seg venner ut i havgapet  - Her får vi tid og rom til å slappe av.

Sivert har også en liten baktanke med å ta med seg venner - Jeg tar jo gjerne med noen som er flinke til å lage mat da. De lager mat og jeg vasker opp, det syns jeg er en god arbeidsfordeling.

Det andre han syns er skikkelig moro er å dra på Bingo på samfunnshuset.

- Bingoaften er eksotisk for oss fra Oslo, vi gjør ikke sånt så ofte og det jo artig å da.

Vårt siste spørsmål til Sivert er - Hvilke kjent skikkelse, død eller levende, hadde du helst hatt med ut hit?

-Winston Churchill, han var en i over snittet sær fyr med spesielle meninger og holdninger jeg kunne tenke meg å diskutere.