Som følge av dette solgte Ica hele sin virksomhet til Coop, og Coop overtar 450 Ica-butikker over hele landet. Rimi- Hitra er en av disse. Navnet på den nye butikken er ikke klar, men vil etter all sannsynlighet bli Coop Extra.

- Omprofileringen av butikkene vil skje så fort som mulig. Det er mange butikker som skal gjennom prosessen. Alt kan ikke skje på en gang. Det eneste jeg kan love nå er at dette vil skje i løpet av 2015, og i god tid før nyåret, sier distriktsansvarlig i Rimi, Sissel Ellefsen.

Coop-kortet

Men kunder med Coop-kort behøver ikke å vente like lenge før disse kan benyttes i butikk.

- Det arbeides nå for å finne en løsning slik at kortet kan brukes i løpet av kort tid, uavhengig av når butikken endrer profil. Men tidspunkt kan vi ikke love, sier Ellefsen.

Ny kunnskap

Å drive dagligvare i områder med svært variable sesonger krever sitt, ikke minst i forhold til bestilling av varer. For å tilføre de ansatte ny kunnskap kom Ellefsen selv utover til butikken tirsdag, og med seg på laget hadde hun Frank Haugen som har mange års erfaring i å drive dagligvare.

Høyt søkertall

Rimi Hitra har også søkt etter ny butikksjef. Søknadsfristen gikk ut søndag, og Ellefsen kan fortelle om svært mange søkere, uten at hun ønsker å avsløre antallet.

- Søkertallet har vært høyt. Vi har fått inn søknader både fra folk som bor på Hitra og Frøya, men også fra noen som ønsker å etablere seg der ute. Nå skal vi igjennom en god prosess, og vil ha navnet på den nye butikksjefen innen utgangen av april, forteller Ellefsen.