Den tunge tåka over øyregionen var glemt og skapte egentlig bare et trollsk bakteppe for tv-sendinga; lørdagskvelden på NRK1 ble ren og flott Frøya-reklame i den timen programmet varte.

Sistranda mannskor innledet kveldens Sommeråpent med en sjømannsvise. Deretter overrasket reporter og med-programleder Kåre Magnus Berg sin kollega Tore Strømøy på hjemmebane med en pariodi av «Tore på sporet». «Kåre på sporet» ruslet rundt i Sistranda sentrum og lette etter slektninger av Tore. Her var mange lokale med på spøken og lot seg intervjue om sitt «slektskap» eller «forhold» til Tore.

Deretter hadde NRK laget et miniportrett av tversigjennom Frøya-patriot Jan Otto Fredagsvik, før boksetrener Helge Wærøy ble intervjuet om sin bakgrunn fra Foran, fra internatskolen der han fikk sitt første slag på trynet, og om sin boksetrener-karriere.

Frøyas sterke motorsport-miljø, representert ved Paul Ingar Udtian og døtrene, fikk også en stor del av programmet. Og ikke minst Salmar-gründer Gustav Witzøe, som fortalte om sitt brennende engasjement for Frøyasamfunnet.

- Beskriv din drømmedag, ba programleder Tore avslutningsvis i intervjuet.

- Det er å være ute på et oppdrettsanlegg, møte gode salmare, være sammen med dem og fôre fisk, svarte Witzøe som fikk applaus fra et stort publikum på kaia da han også klarte å lure inn litt laksereklame på statskanalen.

Mat og og lokale råvarer fikk også sin velfortjente og planlagte sekvens, der Ellen Johansen fra Frøya vg.skole og Sverre Johansen fra Dalpro gårdsmat fikk skryte av laks, sjøkreps, kamskjell, jort og villsau fra øyregionen i beste sendetid.

Den musikalske underholdningen i programmet ble besørget av Solveig Slettahjell samt to låter fra Ulf Risnes og hans Tre små kinesere.

Som avslutning på programmet løp ordfører Berit Flåmo om kapp med reporter Kåre Magnus Berg i «VM i merdespringing». Begge gikk i vannet med store smil.

hitra-froya.no oppdaterer med flere bilder

Ellen Johansen og Sverre Johansen framhevet de utsøkte råvarene vi har her ute (Foto: Einar Brendboe)
Ordfører Berit blir intervjuet (Foto: Einar Brendboe)
Mye folk på brygga også under kveldens sending, på samme måt som da "Sjøkurs" kom til Siholmen lørdag morgen. (Foto: Einar Brendboe)
Søstrene Udtian ble intervjuet om sin lidenskap biler og stor fart. (Foto: NRK)
Sistranda Mannskor sang en shanty (Foto: Einar Brendboe)
Ulf Risnes og Tre Små kinesere (Foto: Einar Brendboe)
Boksetrener Helge Wærøy ble intervjuet ombord i MS "Sjøkurs"
Gustav Witzøe
Ikke så mange som våget seg utpå, men her en deltaker under "VM i merdespringing)