Frøya formannskap innstilte i ettermiddag Svanhild Mosebakken (55 år) fra Vågå som ny rådmann i kommunen. Mosebakken har vært til samtale om jobben i en tidlig fase, men trakk seg før søkelista skulle offentliggjøres. Etter at søknadsfristen ble utsatt, har rekrutteringsfirmaet vært i ny kontakt med henne, og hun er nå på nytt kandidat.

Et enstemmig formannskap innstiller på at hun tilbys jobben. Hun har vært rådmann i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane siden 2010, og var før det rådmann i Nord-Aurdal (2006-10)

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har funnet en kandidat om et samlet formannskap stiller seg bak. Jeg tror hun kan bli en god rådmann for Frøya, sier ordfører Berit Flåmo.

Før hun ble rådmann har Mosebakken hatt flere lederjobber, som blant annet IKT-direktør i Statens pensjonskasse og seksjonsjef for IKT i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Hun har realfagsutdanning fra Universitetet i Oslo, og har senere tatt utdanning innen administrasjon- og ledelse ved Høyskolen i Oslo.