De er litt tøffe i holdningen, gutta bortenfor videregående skole på Sistranda. De står litt henslengt og noen tar en røyk og prater bil.

- Bil, damer og fest, ja ikke i kombinasjon da, ler den ene.

Et sted ingen jager oss bort

De er rundt 18 år. Noen av dem har fylt, og noen venter i spenning på den store dagen da de ikke minst kan ta lappen. For det handler nok mye om bil, men om de skulle ønske seg noe på Frøya, måtte det vært et sted som de kunne bruke fritiden på. Et sted å få være, uten at de voksne eller naboer jager dem bort.

- Det hender ofte at folk jager oss vekk, særlig hvis vi spiller høy musikk og kanskje ruser biler. Et sted vi kunne fått være i fred hadde vært fett, sier den ene og kaster røyken.

Synd at kjør for livet ble borte

De andre nikker og er enige.

- Vi hadde et tilbud som het "Kjør for livet", men det ble lagt ned, sier den ene.

Så begynner de å diskutere om en garasje eller en ungdomsklubb hadde vært det beste.

- Det hadde vært bra med et sted å være som vi kunne mekke. Hvis noen skal på fest da, å noen velger å kjøre, så kunne det være et sted vi kunne parkert bilen og fått mekka litt mens de andre fester.

Litt blyge, men engasjerte

Så kommer kamera opp og da rygger gutta unna, for noe bilde er de ikke noe særlig interessert i å være med på. Før den ene plutselig tar ordet.

- Det kan jo føre til at vi kanskje får et sted å være da, så kom å bli med.

Alt de vil ha er et sted å være

Kamera kommer opp og guttene blir foreviget. Og om diskusjonen om et treffsted og møte damer eller om en garasje for ”mekking” ville være det beste, er de enige om en ting:

”Alt de vill ha er et sted å være”