RagnhildEide, Tale Broholm og Marit Rabben hadde vært på Orkanger, og var på vei tilHitra igjen da de så et eller annet i veikanten Mjønes i Snillfjord.

-Jeg tenkte at vi måtte snu og kjøre tilbake for å se hva det var. Tale er såglad i ugler og jeg sa at det kanskje var en ugle som hadde blitt påkjørt. Ogdet var det. Den lå midt i veibanen og så ut som den var død, men da vi pirketborti den kikket den opp på oss med store øyne. Det var en aldeles nydeligskapning, sier Eide.

- Pakket den i et pledd

Datok de affære og tok ugla, som sannsynligvis er en haukugle, med til veterinærMartin Pearson på Hitra.

-Den var helt rolig da jeg løftet den opp og pakket den i et pledd. Den satt ifanget til vi kom til Sandstad der vi stoppet for å vise den til sønnen minTruls. Da fløy den av gårde et lite stykke, men Truls fikk hentet den inn igjenså vi fikk levert den til Pearson. Det blir spennende å se hvordan det går medden. Jeg håper virkelig den klarer seg. Og jeg er glad jeg er så nysgjerrig atvi kjørte tilbake, ellers hadde den helt sikkert blitt overkjørt, sier Eide.

- Jeg er en uglekvinne

TaleBroholm hadde aldri sett en levende ugle på nært hold før.

-Jeg er en uglekvinne og har huset fullt av uglefigurer. De er så mystiske ogman ser dem ikke så ofte. Så det var kjempeartig at vi fant en ugle da visnudde og kjørte tilbake. Nå regner jeg med at Pearson følger den opp og setterden fri hvis den blir bra igjen. Jeg regner med at  den overlever, sier Broholm.