Det er nå fjorten dager siden ekteparet Olsen og hunden Lucie opplevde et nærmøte med en stor oter ved Sula. For under sin fem ukers ferie fikk Kjell Oskar, kona Marianne og hunden Lucy møte monsteroteren, under det som egentlig skulle være en fredelig tur i fjæra.

- Vi har feriehus på verdens flotteste plass, Sula, og var egentlig på tur for å plukke blåskjell da hunden plutselig begynte å gjø noe veldig. Vi gikk bort til vannet for å se hva som var på ferde og oppdaget oteren som tydelig ikke var særlig begeistret for å ha oss der, ler Kjell Oskar.

Hunden er en Alaska Husky, og er i sitt ess når hun får trekke slede på fjellet om vinteren. Hun er i følge eier Kjell Oskar ikke særlig redd for å møte på ulv, men en oter derimot, er noe annerledes og et dyr hun på ingen måte er komfortabel med.

Enden på visa ble at oteren kom opp mot land, tydelig innstilt på å gå hunden i møte. Marianne fikk opp mobilen for å filme det hele, men så skjer det at oteren også kommer kona i møte.

- Som videoen viser blir hun stående en stund før hun vettskremt skriker til og legger på sprang inn over land, forteller Kjell Oskar Olsen.

Hvem som ble mest redd av kona og oteren er usagt, men at begge ble borte er en realitet.

– Vi er ikke vant til slike kyst-dyr vi som er fra byen. Det nærmeste vi kommer dyr er hunden vår, Lucie, ler Kjell Oskar.

Og hunden som slapp fra det hele med navnet i behold, heter;  Lucie Margtethe Olsen Halmøy Jr.