En Trondheims-mann i 20-åra ble i oktober satt under tiltale i Sør-Trøndelag tingrett fordi han ifølge tiltalebeslutninga har gitt uriktige opplysninger til politiet.

Grunnlaget er at han ei juli-natt i år ble tatt for råkjøring på Frøya. Mannens bil ble målt i hele 177 km/t i 80-sonen, ifølge tiltalebeslutninga.

Da han noen dager senere møtte til avhør hos politiet, oppga han navnet til en annen mann som fører av bilen. Denne forklaringa oppretthold han også etter å ha blitt vist bildet som fotoboksen (ATK) tok, skrev lokalavisa Hitra-Frøya.

Nå er mannen dømt for forholdet, skriver Adresseavisen i dag. I rettsmøtet 9. november erkjente mannen likevel at det var han som hadde kjørt bilen, og at han var ute etter å kjøre fort.

- Han fortalte dommerne at han holdt en hastighet mellom 120 og 130 km/t ved innløpet til tunnelen. Farten bare økte nedover mot bunnen, og den tiltalte forklarte at han ikke klarte å redusere hastigheten fordi bremsene på bilen ble varme og dermed mistet bremseeffekt. Hastigheten kom derfor opp i 177 kmt/t, skriver avisa.

Mannen er dømt til fengsel i 50 dager for råkjøringa og for å har forklart seg uriktig. Han er også fradømt retten til å kjøre bil de neste tre årene før han må opp til ny førerprøve. Medvirkende til straffen er at samme mann også tidligere er dømt for råkjøring i en tunnel.