- Selv om en lider av fobier og er overtroisk må vi skuffe deg, sier Arne Voll, som er kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han beroliger deg med at fredag den 13. er sjansen for at noe spesielt skjer deg - det samme som på andre dager.

Gjennom året skjer det mange skader og mange uhell. Fredager peker seg likevel ut som en av de dagene i uken med flest skader. Dette har en naturlig forklaring med mye trafikk og høyt aktivitetsnivå, spesielt om ettermiddagen. I tillegg så det mange som reiser på ferie denne dagen.

Det finnes likevel ingen tall eller statistikk som gir grunn til å frykte fredag den 13. mer enn en hvilken som helst annen dag.

- Folk kan derfor puste lettet ut, nyte dagen og glede seg til helg, sier Voll.

Noen er litt mer uheldig enn andre, men det er ingen grunn til å frykte fredag 13 (Illustrasjonsbilde)

Fakta:

Historisk forbindes fredagen med ulykke, ondskap og overtro. Mange unngår å bruke tallet bevist. Enkelte hoteller og andre bygninger har ikke 13. etasje. På enkelte flyplasser eksisterer ikke gate nummer 13 og plasser på seterad 13 i enkelte fly er umulig å oppdrive. Flere skrekkfilmer om den samme datoen har også medført at mytene om denne dagen er forsterket.

I Norge er det ingenting som tyder på at denne dagen var regnet som uheldig før på 1800 tallet.

De som lider av paraskevidekatria har en fobi mot fredag den 13.

Kilde Wikepedia