Mandag 19. september hadde Frøya AP invitert seg inn til Øyrekka Folkehøgskole med påfølgende åpent møte for innbyggerne på Mausund.

– Møte ble avholdt i et flott klasserom på folkehøyskolen. Frøya Ap’s medlemmer lot se imponere av fasilitetene i folkehøyskolen. Det var fine «lugarer», og trivelige fellesrom. En stor takk til Renathe Greve som viste oss rundt og fortalte oss om hvordan elevene hadde funnet seg godt til rette om bord i båten. Kanskje ikke så rart for vi fikk fortalt at dugnadsånden og givergleden for å få til gode forhold for elevene hadde vært enorm, skriver styret i Frøya Ap i en pressemelding.

Etter omvisningen kom flere Masundværinger til kaffe og kake og et åpent møte hvor dialogen dreide se om utfordringer i Mausund samfunnet.

– Vi var innom flere tema som kommunikasjon til Mausund, både når det gjelder ruteavganger og for små ferjer / båter.

Lokalbefolkningen hadde også tatt opp utfordringen med mangel på leiligheter som begynner å bli kritisk.

– Situasjonen er slik at boliger blir solgt til feriefolk, dette gjør at man mister fast boliger.

Når det gjelder offentlige oppgaver gav de tydelig uttrykk for hvor viktig barnehage / skole/ helsetilbud og ikke minst kulturskoletilbudet for barn og unge som ikke fungerte optimalt i dag pga rutetilbudet.

– Vi fikk mange gode innspill som vi etter hvert vil sette på dagsorden, skriver Frøya AP som takker til dem som møtte opp.

Foto: Frøya AP
Foto: Frøya AP
Foto: Frøya AP