Norge og Trøndelag har verdens beste sjømat, og under festivaluka har den stått i sentrum. Det har vært en overveldende respons fra både byens restauranter, lokale sjømatprodusenter og aktører fra forsknings- og næringsliv. Norway Seafood Festival er en festival hvor publikum skal smake, oppleve, utforske og lære om de fantastiske matressursene som finnes langs kysten vår. Det er tydelige at denne festivalen er relevant og viktig, sier Kristian Digre, daglig leder i Stiftelsen NorFishing, som støttet av Trondheimsregionen arrangerte den første sjømatfestivalen i Trondheim.

Årets festivalprogram var fullt av smaksopplevelser servert av byens restauranter, i tillegg til sjømatmarkeder i Ravnkloa og på Clarion Hotel Trondheim på Brattøra. På programmet var også Barnas Sjømatfestival, hvor blant annet Vitensenteret og opplevelsessenteret SeeSalmon arrangerte egne aktiviteter for barn og familier.

En festival for alle

Sjømatfestivalen ble også markert utenfor byrommet.

- Festivalen ønsker å inkludere alle. Vi er derfor veldig fornøyde med at vi har klart å nå ut til flere enn de som besøkte restauranter og sjømatmarkedene, sier Digre.

Både barnehagebarn, skoleungdom, eldre på sykehjem og pasienter ved St. Olavs har fått oppleve sjømatfestivalen.

- I Bakklandet Barnehage ble sjømatfestivalen feiret med lek og læring om havet, sammen med nye smaksopplevelser, servert av matkultursenteret Geitmyra Credo. Trondheim kommune og Måltidskultur serverte laks til sykehjem og mange kantiner disket opp med smakfulle sjømatmenyer.

Planlegger for 2024

Bocuse d’Or Europe arrangeres i Trondheim 19.–20. mars 2024. Norway Seafood Festival planlegger å gjenta suksessen med sjømatfestival når de beste kokkene fra 20 europeiske land skal konkurrere foran et fullsatt Trondheim Spektrum. Sjømatfestivalen 2024 vil arrangeres fra 15. – 20. mars.

- Å legge den neste sjømatfestivalen til tidspunktet rundt Bocuse d’Or Europe er en gylden anledning til å vise frem norsk og lokal sjømat til en hel verden, avslutter Digre.

Mange besøkende tok turen til festivalen Foto: The Nor-Fishing Foundation