Da fergeleiet ble anlagt på Dyrøya, savnet de reisende mulighet til å stå innendørs og vente på båt eller buss. De var frustrerte over å måtte stå under åpen himmel i all slags vær, og etterlyste et venterom. Etter hele seks år i regn og vind fikk de et lite leskur, femti meter fra kaia, og først to år seinere, i desember 2014, kom det omsider på plass ei brakke de kunne tilbringe ventetiden i. Den ble plassert helt nede ved kaia, og inneholder både et oppholdsrom med sitteplasser, og to toalett. I tillegg er den utstyrt med varme, og har innlagt vann. Hvordan opplever de reisende å ha dette tilbudet?

Kort vei til båten

- Det er deilig å kunne sitte inne og vente på båten, sier Eirik Berge og Stina Dahlen, som skal til Gjæsingen på påskeferie. Med seg har de døtrene Kine på fire år, og vesle Tiril på to måneder. Bilen har de fått plassert trygt på parkeringsplassen, og ventetiden tilbringes i et godt temperert venterom.

- Det er utrolig kjekt, og så er det jo så kort vei til båten, smiler det unge paret. Resten av de reisende som har inntatt venterommet, og skal enda lenger enn Gjæsingen, nikker og sier seg enige.