For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Martin August Myrseth

Alder: 16

Bosted: Dyrøy

Idrett: Drifting

Meritter: Andreplass i NM/Norgescupen for Junior Drifting 2015.

Beste fører i NMKs mesterskap i 2015, Junior Drift. Seriemester i den frittstående cupen Powerdrift for Junior Driftere 2015.

Foto: Privat.

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Det som er høydepunktet så langt er seieren i Bergen under løp nr. 4 sommeren 2015. Det var helt rått! Vi hadde trøbbel med bilen og skrudde til langt på natt både fredag og lørdag, også vant vi på søndag.

Hvilken målsetting har du framover?

- Jeg vil fortsette å hevde meg i konkurranser i Norge. Den store drømmen er å delta i internasjonale løp.

Hvor mye trener du?

- Treningen varierer gjennom sesongen. I vinterhalvåret er det en del fysisk trening på Maxtrim. Det blir også teknikktrening på motorsportsenteret i løpet av vinteren, da kjører vi på snøføre. Fra påske til sesongstart i slutten av mai trener jeg med løpsbilen en gang i uka. Resten av sommeren blir det mest konkurranser. I fjor reiste vi på åtte løp, noe som utgjorde over 8000 km rundt omkring i Norge.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- God hjelp fra pappa Helge Myrseth, teamet og selvfølgelig NMK Frøya.

Hva motiverer deg?

- Det gode miljøet. Det er fantastisk å se hvor glad teamet blir når jeg gjør det bra.