På vegne av renovasjonsselskapet Retura mottok Per Jarle Fagerstrand og Stig Jonny Slørdal denne uka Hitra-Frøyas julestjerne for sitt ekstraarbeid med å rydde i øyregionen.

«Selvfølgelig “gjør de bare jobben sin”, men ser med gru på hva de må fjerne av alle slags avfall spesielt ved Sandstad vegstasjon. Det er vel det samme ekstraarbeid de må ta flere plasser. De som tar opp søpla etter oss fortjener en blomst» lyder begrunnelsen fra tipseren som ba lokalavisa dele ut en blomsterhilsen til renovasjonsgutta.

Kjører ekstraturer med spesialbiler

Fagerstrand og Slørdal innrømmer at de ofte gjør ting utover jobb-beskrivelsen.

- Folk setter fra seg alt fra bildeler til vaskemaskiner, større ting som vi ikke kan ta fra vanlig bil. Hyttefeltene er spesielt utsatt. Likevel kan det jo ikke bare ligge der å forsøple, så vi kjører noen ekstra turer med spesialbil for å ta de større tingene ja, bekrefter Fagerstrand.

- Egentlig er det ikke vårt ansvar, men ser det for ille ut, så tar vi ta det. Men vi inviterer alle til å kjøre disse tingene til gjenbrukstorgene, sier Slørdal bestemt.

Send inn ditt forslag

HAR DU TIPS TIL HVEM SOM BØR FÅ LOKALAVISAS JULESTJERNE? Vi ønsker oss enda flere navn på øyværinger som fortjener en liten ekstra påskjønnelse.

Vi er ute etter mennesker som har gjort en innsats utenom det vanlige i lokalsamfunnet. Ring (72 44 04 00) eller send oss (post@hitra-froya.no) et tips sammen med en kort begrunnelse. I hver avis i desember vil vi etter tips fra dere leserne dele ut ei julestjerne.

Hvem som får neste julestjerne, blir avslørt i fredagens avis (papir og eavis).

Veldig godt arbeidsmiljø

Per Jarle har jobbet to år fast for Retura, men har lang fartstid fra renovasjonsbransjen. Stig Jonny har hele tolv år bak seg, og det er ikke uten grunn. De ivrige renovasjonsarbeiderne trives godt i jobben.

- Miljøet er veldig bra. Vi har mange interne vitser og felles opplevelser, og er et godt lag på åtte-ni stykker som motiverer og oppmuntrer hverandre, forteller Slørdal.

- Også er det veldig trivelig å være ute blant folk. Flere eldre mennesker møter oss med smil, og sier «Så koselig at du kom», så vi setter veldig stor pris på jobben, sier Fagerstrand.

- Hadde vel ikke sett ut

Begge innrømmer likevel at de får høre det, om det er noe som avviker. Da gir det en ekstra motivasjon å motta Hitra-Frøyas julestjerne.

- Det kjennes godt at folk ser, og anerkjenner arbeidet vårt, sier Returas representanter.

De kan bare tenke seg til hvordan det hadde sett ut uten deres innsats.

- Det hadde vel ikke sett ut da, ler Per Jarle Fagerstrand og Stig Jonny Slørdal.

Men tipserne mener renovasjonsarbeiderne fortjener julestjerna da de gjør langt mer enn bare jobben sin.