Den 19-årige føreren har sannsynligvis foretatt en forbikjøring i svingen ved Dalpro da ulykken skjedde.

- Et vitne har fortalt at mannen kjørte forbi i stor fart, for så  å få skrens før han kjørte i vannet. Både spor på stedet og forflytningen ut i vannet tyder også på at kjøretøyet hadde stor fart. Det var også det vitnet som reddet mannen, som kom seg ut av bilen og opp på biltaket. Vitnet tok  et slepetau som han kastet til mannen og dro ham på land. Siden kjørte vitnet mannen hjem, forteller lensmann Dagfinn Herskedal på stedet.

Så lys ute i vannet

Politiet fikk melding om ulykken klokka 06.53. De fikk da oppringing av en annen veifarende som hadde stoppet fordi han så antydninger til lys ute i vannet.

- Jeg syns jeg så noe lys i vannet da jeg passerte. Jeg kjente også bensinlukt og tenkte at her må noen ha krasjet. Så fikk jeg se en bil ute i vannet, nesten helt under, og med lysene på, forteller en mann på stedet til hitra-froya.no.

Ikke visste han da at bilføreren allerede var reddet ut, og han varslet derfor politiet. Brannvesenet rykket ut fra Hitra. I tillegg ble dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste tatt med luftambulansens helikopter som rykket ut fra Trondheim, skriver adressa.no.

Kald etter opphold i vannet

Ulykkessjåføren ble ikke skadet i ulykken, men han skal ha vært kald, og ambulansen fulgte ham hjem for sikkerhets skyld.

Mannen er bosatt på Hitra, men skal ikke opprinnelig være herfra.

Klokken 08.50 ble bilen berget ved at en dykker festet en stropp til bilen, slik at bergingsbilen kunne dra den i land.