Like over klokka 17 onsdag ettermiddag kjørte en semitrailer i grøfta ved problem-avkjørselen til Dolm på Kjerringvåg. Bergingsbil hjalp til for å få bilen på veien igjen, og veien var sperret en kort periode.

Cirka klokka 19.30 samme kveld fikk politiet melding om et vogntog som hadde kjørt ut av veien og ned i elva i krysset til Krokstadøra, et punkt hvor biler med laksefrakt har havnet i elva også tidligere. Men denne gangen var det samme semitrailer som kjørte ut på begge stedene.

- Det stemmer at en sjåfør som kjører for oss, var ekstra uheldig, sier Kristian Angvik, transportansvarlig i Angvik Auto.

Semitraileren i grøfta på Kjerringvåg

Moldefirmaet baserer seg på innleide biler og sjåfører, og den uheldige sjåføren er fra Nederland.

En politipatrulje kom til ulykkesstedet på Krokstadøra, og i politiloggen står det at bilen hadde gode dekk. Det vil uansett bli opprettet en undersøkelsesak på uhellet. Kristian Angvik sier at det ikke var noe med bil og utstyr som skulle ha forårsaket uhellene.

- Vi er opptatt av at de vi leier inn, skal være godt utstyrt. Og han som kjørte hadde både bil og utstyr i orden. Det er heldigvis ikke ofte at slikt skjer, men sånn er det. Det skal ha vært veldig glatt på begge stedene, sier Kristian Angvik i Angvik Auto.

Det ulykkesbelastede krysset i Krokstadøra vil være en del av lakseveien ennå i noen år framover. Omlegging av fylkesveien utenom Krokstadøra er en del av lakseveiprosjektet, men vil etter planene som nå ligger, bli tatt etter at etappen med bru over Åstfjorden er fullført.

Semitraileren i grøfta på Kjerringvåg (Foto: Kåre Hansen) Foto: <137><137>