hitra-froya.no har opparbeidet det største publikummet; Petter Vidar Vågsvær i videoavisa.no har den lengste erfaringen med nyhetsvideo og kan levere nyhetsvideoer på kort varsel.

Når selskapene nå har inngått samarbeidsavtale, skal det bety et enda bredere og bedre tilbud av digitale nyheter fra Hitra og Frøya.

Utnytter hverandres fordeler

Selskapene har kjøpt innhold fra hverandre også tidligere, men nå er dette samarbeidet formalisert. Frøya Film & Bilder og Hitra-Frøya Lokalavis er fortsatt to uavhengige redaksjoner, men redaksjonene skal samarbeide om en del planlagte medieproduksjoner og nyhetsformidling av plutselige hendelser.

- Digital utvikling er både dyrt og teknisk krevende, ikke minst når man kommer til video. Petter Vidar er den i øyregionen med lengst fartstid innen nyhetsformidling på video. Derfor er vi glad for å kunne benytte hans kompetanse som videoreporter, sier Bjørn Rønningen, redaktør i Hitra-Frøya.

Innstiller Videoavisa

Petter Vidar Vågsvær i Hammarvika har i mange år levert nyhetsbilder og videoreportasjer til blant andre NRK. De siste tolv årene har han også drevet sitt eget nettsted Videoavisa.no, med videoreportasjer fra Frøya og Hitra. Nå innstiller han selve nettstedet, men vil i stedet levere videoreportasjer og annet nyhetsinnhold blant annet gjennom lokalavisas nettutgave hitra-froya.no.

Før helga varslet Vågsvær gjennom Videoavisa at denne lokale videokanalen legges ned fra 20. mai.

- Det er ikke mangel på brukere som gjør at vi slutter, men det er nok heller mange andre faktorer som spiller inn. Blant annet er det mangel på inntektskilder for å drive slik teknologi, annonsering på kanalen, sponsorer og så videre, forklarer Vågsvær.

Han presiserer at hans studio på Sistranda skal videreføres.

- Studioet eies av Frøya Film & Bilder og vil bestå med sine tjenester som det alltid har gjort, sier Vågsvær, som takker sitt trofaste publikum ved å legge ut kavalkader av nyheter, suksesser og fiaskoer på Videoavisa.

HF-TV

Rønningen sier at video-satsing passer godt inn i lokalavisa Hitra-Frøyas planer om videre utvikling på digital side.

- Vi har i flere år hatt vår egen HF-TV med flere gode produksjoner, og våre egne journalister skal fortsatt levere nyhetsvideosnutter og videoreportasjer. Men det er krevende å satse jevnt på video. Dette samarbeidet med Petter Vidar passer derfor godt inn i vår videre satsing på levende bilder, som vi ser får et stadig større publikum, sier Rønningen.

Samarbeidet er først og fremst innen nyhetsjournalistikk, men skal også utnyttes ved å tilby nye produkter til lokalavisas kommersielle kunder innen for eksempel bedriftspresentasjoner på video.