Norsk bryggeritradisjon er i høysetet, og i helga er første gang ølfestival blir arrangert i øyregionen. Festivalen finner sted på Knarren brygge i Knarrlagsundet, og ingen ringere enn Terje Tysland skal sørge for god musikk til god drikke.

Reaksjonene i forkant av festivalen har vært mange og delte, men alt i alt tyder mye på at dette er så langt fra ei fyllekule som man kommer.

- Vi gir med dette folk en mulighet til å lære litt mer om øl og tradisjonene rundt norsk bryggeri. Derfor har vi valgt ut to mikrobryggerier som alt i alt skal gi folk en mulighet til å prøve andre typer øl enn de vi serverer til vanlig, forklarer daglig leder Joachim Rosenlund.

For øl-menyen er lang, og bak hver av sortene står en liten historie om hva ølet egner seg til og hva det er laget av. Et til mat, et til kos, et ungt og et melkesukret til dessert og hygge.

⁃ Vi har jo lange tradisjoner for øl her i Norge, og det er moro å kunne være en del av videreføringen av litt god norsk kulturarv, sier Rosenlund.

Til jul arrangerte restauranten juleøl-smaking med stort hell, og på samme måte er dette også et prøvesmak-arrangement. Men noen utdelte prøvesmaker blir det imidlertid ikke denne gangen heller.

⁃ Ut fra norsk lov, har vi ikke lov å dele ut smaksprøver med øl. Folk må handle på ordinært vis, men utvalget har vi lov til å øke, og det er formidabelt denne helga.