Den offisielle målstasjonen på Halten fyr har i morgentimene i dag registrert vindkast på 35,1 m/s.

Aller sterkeste vindkast i Trøndelag er forløpig målt i Vikna, på Nordøyan fyr.

På de privateide målestasjonene til Frøya Film & Bilder/lokalavisa Hitra-Frøya, er det så langt registrert vindkast på drøye 28 m/s på Hammarvika i løpet av natta og 22 m/s den siste time. Mens på værstasjonen på Fillan er det registrert vindkast på 26 m/s den siste timen. Det er sterkest så langt dette døgnet.

Følg Frøya værstasjon her

Følg Hitra værstasjon her

Operasjonsleder i politiet sier at de (ca kl. 08:30) ikke har fått inn meldinger fra øyregionen som tyder på at uværet så langt har ført til  spesielle problemer. Men lokalpolitiet ber folk passe på og ikke ferdes ute i trafikken om de ikke må.

Fosennamsos Sjø melder at fergeavgangen Lomsøya (Sula) og Dyrøya kl. 10 er innstilt på grunn av uværet. Også Kystekspressen melder ved 10-tida at passasjerene må kunne forvente at båtene mellom Kristiansund - Sandstad - Trondheim blir innstilt.

(Oppdatert kl. 10:26) Fosennamsos Sjø: Alle avganger i sambandet Dyrøya - øyrekka er foreløpig kansellert på grunn av værforholdene.

(Oppdatert kl. 11:07) Fosennamsos Sjø: Rute 800 Avgangen fra trondheim til Kristiansund 1430 er kansellert. Reisende til Hitra må benytte buss k.. 1445 (rute 310) fra Dronningens gt.

Det blir buss for båt kl. 16:20 fra Sandstad til Trondheim.

HAR DU UVÆRSBILDER?

Send dem til lokalavisa på post@hitra-froya.no. Eller bruk mobil: Send bildet med kodeord HF TIPS til 2399.

Følg også lokalavisa på Facebook