Tidligere i år besøkte formannskapet i Frøya Trondheim til et felles formannskapsmøte med sine kolleger der. Nå er det trondheimspolitikernes tur til å komme til Frøya.

7-8 mai blir det felles formannskapsmøte. Det er lagt opp til et tett program. Den første dagen blir det besøk på lakseslakteriet til Salmar, før det blir tur til Bogøya, Sula og til Salmars oppdrettsanlegg Kattholmen ved Mausund.

Onsdag 8. mai legges det opp til orienteringer og innlegg fra en rekke frøyabedrifter: Bewi, Aqualine, Seashell, Frøya sjøtransport, Eidsvaag rederi. Frøya videregående, Frøya kultur og komepetansesenter og Trøndersk kystkompetanse skal også få presentert seg for trondheimspolitikerne.

Frøya og Trondheim kommuner skrev i fjor under en intensjonsavtale om samarbeid.

- Frøya er jo helt avhengige av det som skjer i kunnskapsmiljøene i Trondheim for å videreutvikle havbruksnæringa vår. Og Trondheim har nytte av å vite mer om hvordan vi utnytter ressursene i havet. Ved å samarbeide kan vi spille hverandre gode, og dra nytte av hverandres nettverk, sier frøyaordfører Berit Flåmo (Ap).

Les også:

Inspirerende møte med Trondheim formannskap