- Flytt containerne

Ervik er en av flere som har irritert seg over søppel som flyter over ved hytterenovasjons-containerne ved Sandstad. Brukte bleier, matrester og svartsekker fylt til randen, er noe av synet, og ikke minst lukten, som folk får midt i fleisen.

- De bør også vurdere å flytte den til et sted hvor de bor flere folk i nærheten. Da får man automatisk en mer sosial kontroll som kan begrense hvordan en del folk oppfører seg. Dette er tross alt manges første møte med Hitra og da kan det ikke se ut som en søppelplass, mener politikeren.

- Flere tømminger

HAMOS står for driften for containerne, og har tatt noen grep for å endre situasjonen.

- Det første vi har gjort allerede nå er å doble antall tømminger fra en til to ganger i uken. Men det er ikke nok. Mange setter fra seg mye utenfor containeren, selv om det ikke er fult. Så kommer det dyr og drar med seg søplet utover bakken. Da begynner bare flere å hive fra seg mer søppel og så har vi det gående. Vi vil oppfordre folk til å med seg alt avfall etter hytteoppussing til våre gjenbrukstorg og miljøstasjoner. Ikke sett det igjen utenfor, sier driftsleder hos HAMOS, Torbjørn Evjen.

- For dyrt med overvåkning

Han håper folk vil skjerpe seg framover, men vil vurdere flere tiltak hvis det ikke skjer.

- Det kunne vært en løsning å flytte containeren, men det er ikke så mange andre steder i nærheten som kunne ha fungert. Å ha en person på stede til å overvåke plassen vil fort bli dyrt. Vi håper at den nye containeren som kommer opp i løpet av høsten i nærheten av Fillan vil avlaste litt framover.

- Hva med et overvåkningskamera på stedet?

- Det er ikke noe vi har vurdert så langt, men vi vil se an hvordan det går framover, forteller driftslederen.