”Den store kinodagen” arrangeres lørdag den 5. november med halv pris på alle kinobilletter.

Ved våre lokale kinosaler blir det både førpremiere, Norgespremiere og noe for en hver filmsmak.

Sjekk også ut HFkalenderen.no for andre aktiviteter i helga

Følgende filmer vises ved Frøya kultur- og kompetansesenter:

Snekker Andersen og Julenissen (førpremiere)

Snekker Andersen er en skikkelig juleentusiast som gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul. Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen. Denne julen går det dog ikke helt som planlagt: Snekker Andersen iført fullt nissekostyme sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur ender han med å krasje med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte. Jeg går til dine barn og du går til mine. Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen. Snekker Andersen og Julenissen er basert på Alf Prøysens bok fra 1959. Dette blir den første spillefilmen basert på en historie av Alf Prøysen, med mye varme, humor og julestemning for hele familien.

Snekker Andersen og Julenissen.

Miss Peregrines Home for Peculiar Children (2D)

Fra den visjonære regissøren Tim Burton, og basert på den bestselgende romanen, kommer en uforglemmelig og spennende fortelling. Seksten år gamle Jake følger spor som tar ham til en mystisk øy, der han oppdager de falleferdige ruinene av Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Når Jake utforsker de forlatte soverommene og gangene, oppdager han at dets tidligere beboere var langt mer enn særegne; de eide utrolige krefter. Og de kan fortsatt være i live.

Miss Peregrines Home for Peculiar Children.

Doctor Strange (2D. Norgespremiere)

Fra Marvel kommer "Doctor Strange", historien om den verdensberømte nevrokirurgen Dr. Stephen Strange, hvis liv endres for alltid etter at en forferdelig bilulykke gjør det umulig for han å bruke hendene. Når tradisjonell medisin svikter ham, blir han tvunget til å se etter helbredelse og håp, i et usannsynlig sted - en mystisk enklave kjent som Kamar-Taj. Han lærer raskt at dette er ikke bare et senter for healing, men også frontlinjen for en kamp mot usynlige og mørke krefter som prøver å ødelegge vår virkelighet. Bevæpnet med nyervervede magiske krefter blir Strange tvunget til å velge om han vil vende tilbake til sitt liv i rikdom og status, eller legge alt bak seg for å forsvare verden som den mektigste trollmannen i tilværelsen.

Benedict Cumberbatch i hovedrollen som Doctor Strange.

Familien Jul i Nisseland

En fantastisk julefilm for hele familien, med alt du måtte ønske av snø, nisser, reinsdyr, juleverksted og nisse-magi. Dette er historien om Hugo, som er god venn med nissen Pixy. I år dukker Pixy opp hjemme hos Hugo allerede 1. desember, for å hente nisseluen med den magiske julekulen, som han glemte igjen året før. Ved et uhell ødelegger Hugo kulen, noe som betyr at Pixy mister sin nisse-magi. Hugo er den eneste som kan ordne kulen igjen og reiser derfor til Nisseland med sine søsken, for å hjelpe Pixy. I Nisseland må de gjemme seg, for ikke alle nisser liker mennesker. På reisen gjennom det magiske Nisseland er det mange hindringer for å gjøre kulen hel igjen - ikke minst den onde nissen Evol og hans slemme nissebande.

Familien Jul i Nisseland.

Inferno

Tom Hanks er tilbake som gåteknekkeren Robert Langdon i denne tredje filmatiseringen av Dan Browns ("Da Vinci-koden") spenningsromaner. Landon våkner opp med hukommelsestap på et sykehus i Roma, etter å ha vært utsatt for et attentat. Mens han forsøker å nøste opp i hva som har skjedd, kommer han på sporet av en eksentrisk vitenskapsmann som har planet om å utrydde halv jordens befolkning med et virus.

Tom Hanks er tilbake som gåteknekkeren Robert Langdon i denne tredje filmatiseringen av Dan Browns spenningsromaner.

Jack Reacher: Vend aldri tilbake

Jack Reacher (Tom Cruise) returnerer til sitt gamle hovedkvarter, hvor han oppdager at han er blitt beskyldt for et 16 år gammelt drap. Sjefen for hans gamle etterforskningsenhet, majoren Susan Turner (Colbie Smulders) har blitt arrestert for landsforræderi, men Jack vet at hun er uskyldig. Han må hjelpe henne med å rømme fra fengselet og avdekke den store, politiske konspirasjonene som truer livene deres. På flukt fra loven, oppdager Jack også en hemmelighet fra fortiden som kan endre livet hans for alltid. "Vend aldri tilbake" er basert på den bestselgende romanen i Lee Childs serie om thrillerhelten Jack Reacher, som har solgt 100 millioner bøker verden over.

Jack Reacher: Vend aldri tilbake.

Blair Witch

20 år har gått siden søsteren til James forsvant med sine to venner i Black Hill skogen i Maryland. De ble borte mens de gjorde undersøkelser rundt legenden om "the Blair Witch". I kjølvannet av forsvinningen oppsto det mange teorier og mistanker om hva som hadde skjedd med de tre vennene. De ble aldri funnet. James (James Allen McCune) i følge med sine venner Peter (Brandon Scott), Ashley (Corbin Reid), og filmstudenten Lisa (Callie Hernandez) reiser av gårde inn i den same skogen der søsteren til James forsvant. Alle med hvert sitt kamera, klare for å avdekke de mystiske omstendighetene rundt de tre ungdommenes forsvinning tjue år tidligere. Først er gruppen håpefull. Særlig fordi et par lokale, Lane (Wes Robinson) og Talia (Valorie Curry), tilbyr seg å guide dem gjennom den mørke og kronglete skogen. Men ettersom den endeløse natta fortsetter og fortsetter, blir gruppen hjemsøkt av et truende nærvær. Sakte går det opp for ungdommene at legenden om heksa er enda skumlere enn de noen sinne kunne forestilt seg.

Blair Witch

Disse filmene vises i Meierisalen, Hitra:

Børning 2

Oppfølgeren til suksessen BØRNING.

Da Roy Gundersen slipper ut av fengsel etter to år, for å ha deltatt i et ulovlig gatebilløp, er han fast bestemt på å få livet sitt tilbake på skinner. Han har nådd bunnen, slått konkurs, og i et forsøk på å forbedre livet sitt og være en god rollemodell for datteren Nina, begynner han å jobbe på en bensinstasjon.

Lik Hitra-Frøya på Facebook, du også. Snart er vi 9.000

Når Roys gravide kjæreste arrangerer en "ute av fengsel" fest, dukker noen av hans gamle billøpfiender opp og utfordrer han til å være med på et nytt løp. Løpet skal starte i Fosnavåg og deretter gå gjennom Sverige og Finland før det ender opp i Murmansk. Roy nekter. Han prøver å holde seg på matta og vil heller bruke tiden sin på Nina enn å kjøre billøp. Men når Roy finner ut at Nina skal være med på løpet sammen med kjæresten sin Charlie, må han forsøke å stoppe henne.

Løpet blir vilt og vanskelig; over fjell, glatte veier og isete innsjøer. Det blir også en jakt mellom bilene og politiet, som gjør alt de kan for å stoppe løpet.

Anders Baasmo Christiansen i Børning 2.

Doctor Strange

Les mer om filmen lenger oppe i denne artikkelen.

Trolls

I denne fantastiske og fargesprakende familiekomedien får vi endelig bli bedre kjent med Trollenes verden! De kjenner ingen grenser for deres optimisme og positivitet, og deres hverdag består av sang og dans. Deres rake motsetninger er de pessimistiske bergenserne, -det eneste som gjør dem lykkelig er når det er Troll på menyen.

Etter at bergenserne invanderte Trollhjem, må den overoptimistiske Poppy, og hennes motsetning -den praktiske Kvist- legge ut på en reise for å redde vennene sine. Sammen legger duoen ut på en redningsaksjon full av eventyr og uhell -og de prøver å holde ut med hverandre akkurat lenge nok til å få jobben gjort.

Trolls.