I dagens Hitra-Frøya skriver bandene historier om hvordan de sjøl opplevde øvingene og møtet med festlokalene rundt om på øyene. Anledningen er at det nærmer seg Frøya Band Reunion, hvor tolv tidligere frøyaband setter hverandre i stevne i Klubben grendahus den 15.-16. april.

Blant de mange som gleder seg, er Olav Asle Abelsen. Han har spilt mye til dans på Frøya. Først i frøyabandene Action og Rohlo, senere i Lets Dance og diverse duoer. Men det er nå 17 år siden han la opp fartingen rundt på danselokalene. Derfor gleder han seg stort til samlingen i Klubben grendahus.

Abelsen har fått ansvaret for å samle Rohlo, ett av de faste festbandene på Frøya utover åttitallet. - Vi er noen som er stasjonert i trondheim, og vi har allerde stukket nesen sammen og øvd litt på noen låter. Så skal vi samles hele bandet og se om vi får øvd sammen et repertuar. Vi har fått 35 minutter, og det skal vi klare å fylle, sier Olav Asle Abelsen.

- Det er et kjempebra tiltak. Det skal bli topp å treffe igjen gamle spellemenn, sier Abelsen, som gir stor honnør til Johan Magnus Kjønnøy, som har tatt på seg jobben med å samle bandene.

Kjønnøy forteller at det ble mer jobb enn hva han hadde sett for seg. - Men det handler om at det var såpass mange av bandene som meldte seg på. Vi tenke å ha det på en kveld, men måtte utvide til to. I tillegg skal vi ha en festmiddag for alle bandene på lørdag. Det gleder jeg meg til. Der blir det nok mange røverhistorier fra bandlivet, sier Johan Magnus Kjønnøy. Blant annet har Kjønnøy utfordret hvert band til å levere en kort biografi og bilder fra karierren.

NYHET: NÅ KAN DU BESTILLE OG LESE HELE LOKALAVISA DIGITALT, LES MER HER

Lokalavisa presenterer i dag historiene til de bandene som allerede har sendt sine «selvangivelser» i tekst og bilder.

Rohlo (bildet), med Olav Asle Abelsen (nr. to fra høyre) var ett av de faste festbandene på Frøya utover åttitallet.