Da nyhetene om at Lerøy hadde bestemt seg for å bygge nye laksefabrikk på Jøsnøya, ble det også aktuelt for Bewi og administrerende direktør Svenn Bekken å bygge sin planlagte emballasjefabrikk på nabotomten.

Disse bedriftene har kjøpt tomt på Jøsnøya. Bewi bygger på nabotomte til Lerøy.

- Når er det aktuelt å bygge?

- Vi ønsker å bygge i samarbeid med Lerøy og skal være ferdig med fabrikken rundt om kring samme tid som fabrikken til Lerøy er ferdig, sier Bekken.

Han anslår en total investering på mellom 60 og 70 millioner kroner for nybygget. Hvordan det vil bli seende ut er ikke helt klart ennå. Bekken forteller at de holder på med en fasadeendring før de vil offentliggjøre tegningene.

Tar høyde for å vokse

- Hvor mange nye ansatte vil det bli?

- Hvor mange nye arbeidsplasser det vil bli er vanskelig å si. Omtrent halvparten av vår stab på Frøya bor på Hitra. Jeg kan si at noen av dem vil flytte kontor til Jøsnøya. De første årene vil fabrikken være betydelig mindre enn på Frøya, men vi tar høyde for at havbruksnæringen skal vokse, så vi bygger fabrikken slik at vi har mulighet til å vokse i takt med Lerøy og Marine Harvest. Vi skal være konkurransedyktige og effektive, og skape sikre og trygge arbeidsplasser, sier Bekken.

Mye tryggere leverandør

- Hvor mye sparer dere i transportkostnader?

- Vi sparer transportkostnader, men vi klarer ikke å eliminere det vi taper på at vi mister stordriftsfordelen ved å ha én fabrikk på Frøya. Men vi blir en mye tryggere leverandør for våre kunder, ved at vi har en fabrikk både på Hitra og Frøya. Hvis det blir krise på en av fabrikkene, så kan vi holde produksjonen i gang på den andre.