- Vi fikk melding om brannen kl. 07.34. Da vi kom ut med brannbiler, var det full overtenning, forteller vaktleder ved Trøndelag Brann og Redning til hitra-froya.no.

Det var en mann i 50-årene i huset da det begynte å brenne, og vedkommende reddet seg ut og over hos en nabo. Kona og et barn, som også bor i huset, var ifølge politiet bortreist for helga.

- Mannen kom seg ut og søkte tilflukt hos noen naboer, forteller operasjonsleder i politiet, Morten Stene, til hitra-froya.no.

Ifølge rapporter fra brannmannskapet på stedet, skal personen ha pådratt seg brannskader i hodet. Mannen ble fløyet med ambulansehelikopter til St. Olavs Hospital i Trondheim. Skadeomfanget er ikke kjent for politiet.

- Men ifølge brannvesenet skal det ikke være snakk om alvorlige skader, sier operasjonsleder

Brannen er nå slokket. Ifølge politiet er huset tilnærmet helt nedbrent, kun en vegg står igjen i brannruinene.Politiet har ikke fått snakket med mannen i huset ennå, og har følgelig ingen formening om hva som kan ha forårsaket brannen.

- Området er nå avsperret og vil bli nærmere undersøkt, sier Stene.

HAR DU BILDER? Lokalavisa honorerer tips og bilder. Send epost til post@hitra-froya.no eller mobilbilder til 2097 med kodeordet HFTIPS

Foto: Petter Vidar Vågsvær
Foto: Petter Vidar Vågsvær