Det er en oppglødd gruppe niendeklassinger vi møter på kjøkkenet til Frøya videregående skole. Nå holder de på å steike fiskekaker. Tidligere i uka har de laget både bakalao, fiskesuppe, sushi og sashimi. Og de har fått oppleve mye i løpet av få dager: Tur til Sauøya hvor de fikk omvisning av «farmen-Tommy», de har fisket, besøkt oppdrettsanlegg og noen har til og med fått styre båt.

- Dette er den beste opplevelsen jeg har hatt. Jeg kommer virkelig til å savne denne uka her, sier Devine Kasika, som også forteller at de har badet i sjøen.

Og de andre jentene snakker i munnen på hverandre, og er skjønt enige at dette har vært et bra opplegg.

Devine forteller om besøket på merdkanten:

- Vi har lært om oppdrett på skolen. Men når vi fikk komme dit på merden og se med egne øyne, skjønte jeg hva dette handler om, sier hun.

Det er rekrutteringsprosjektet «Sett sjøbein» som har etablert det som kalles «jenteleir». Målet er å få flere jenter til å velge utdanning innen blå sektor. Lærer Randi Høyem Tanem og Frøya videregående skole meldte seg på som vertskap. Gjennomgangstemaet disse dagene har vært «Blå mat».

Det ser ut til at de har truffet godt med det lokale opplegget.

- Jeg er glad jeg fikk være med på dette. Det er et godt tilbud, og vi får sett alle mulighetene. Jeg er av dem som er mer interessert i sjø enn i mat. Men her har vi fått prøve litt av hvert, sier Hanna Lunne Lauritzen fra 9. klasse ved Huseby skole i Trondheim.

Den siste dagen (fredag) er satt av til besøk på Salmars laksefabrikk.