Seks elever fra Sistranda skole har deltatt i Ung Restaurant 2014 i knivskarp konkurranse med elever fra ungdomsskolene Charlottenlund, Blussuvold, Selsbakk, Hoeggen, Hommelvik og Røros.

I denne videoen får du høre hvor mektig imponert de voksne mesterkokkene er over elevenes innsats, der oppgaven var å lage en treretters middag med oppdekking og servering. (Start videoen ved å trykke på hovedbildet)

- Det er kokkemangel i bransjen og sinnakokken Hellstrøm får noe av skylda for dette. Gjennom Ung Restaurant ønsket vi å gi elevene en drømmedag og bidra til å gi ungdommene et positivt inntrykk av bransjen og Trøndelag som matregion, forteller Aslaug Rustad i Oi Trøndersk Mat og Drikke AS. Også hun er imponert over elevenes ferdigheter.

- Det var et tett løp mellom skolene. Sistranda gjorde en kjempeinnsats denne dagen på Royal Garden. Hoveddommerne måtte faktisk heve kriteriene noe, for å klare å skille mellom skolene, forteller hun.

I tirsdagsutgaven av lokalavisa Hitra-Frøya (papir og eavis) kan du lese mer om konkurransen, om menyen og se flere bilder.