Det gikk en time og åtte minutter fra ulykken til første politipatrulje kom fram til ulykkesstedet på Sandstad for fire år siden. Overfor Adresseavisen uttrykker Yttersian i dag sin skepsis til politiets lange responstid.

Min kritikk går på organiseringen av politiet. I et rikt land som Norge har vi råd til å opprettholde et desentralisert politi med dagens lensmannsstruktur, sier Yttersian til avisa, og mener det gjør folk i distriktene utrygge når det i verste fall kan gå en time eller to før politiet dukker opp i et nødstilfelle.

Uttalelsen er knyttet opp mot trippeldraps-saken ombord i bussen i Årdal, der brannvesen og helsepersonell måtte organisere alt på skadestedet i lang tid før politiet rakk fram. På samme måte som under ulykken på Sandstad. Politipatruljen fra Fannrem kom til Sandstad etter at Yttersians niese var sendt til sykehuset.

- Tenker tilbake på ulykken med Cathrine

- Når jeg sitter og leser om den tragiske hendelsen ombord i Valdresekspressen, tenker jeg tilbake på ulykken med Cathrine. På Hitra og Frøya har det vært flere alvorlige ulykker, der politiet er den siste nødetaten som har dukket opp.

Hitra og Frøya har de siste årene vært en del av en vaktregion som også omfatter Skaun, Orkdal,  Meldal, Agdenes, Hemne og Snillfjord. Politimesteren argumenterer med at det med en slik organisering gir flest patruljer ute på veiene til alle døgnets tider.

Yttersian har tidligere også ytret seg kritisk overfor politiets arbeid når patruljen først kom fram.

Kritisk til politiets arbeid

- Politiet lot bilvraket og hennes eiendeler stå helt åpent for hvem som helst utover hele søndagskvelden. Dette vitner om veldig dårlig respekt fra politiets side overfor personer og eiendeler, sa Yttersian til Hitra-Frøya i 2009. Onkelen reagerte sterkt på at familien leste om ulykken på nettavisen og selv måtte bruke lang tid og ringerunder hos politi og helsevesen for å få bekreftet sin mistanke om at en av deres kjære var involvert. Yttersian hevder at politiet aldri tok kontakt med de pårørende. - Faren hennes hadde lest på nettet om ulykken, og fryktet det verste. Han forsøkte å ringe rundt til hennes venner for å få kontakt med datteren, men uten hell. Politiet kom til stedet først etter lang tid, og visste ingenting. Etter lang tid fikk vi bekreftet via akutten på sykehuset at hun var innblandet, og der skjønte de ingenting av at vi pårørende ikke var blitt informert tidligere, sa Yttersian.