I løpet av tre år satser Sørburøy Velforening på å ha på plass både oppgradert kjøkken, bygge grillhytte, lage leke-hjørne og ikke minst få til et multimediaanlegg i grendahuset Nordtun. Til sammen vil alt dette koste inntil 140 000 kroner.

De er ikke så mange i det lille øysamfunnet Sørburøya, men jammen ser de framover og har store planer. Planer de håper å ha gjennomført i løpet av en treårsperiode.

- Det er viktig at øya kan tilby de som bor der noe. Det er viktig for at folk skal trives og bli boende der, sier lederen i Sørburøy Velforening, Eldbjørn Haugen.

Haugen bor i Trondheim, men vokste opp på Sørburøya, og har i likhet med mange andre utflyttere sterke følelser for den opprinnelige hjemplassen.

- Vi er flere i styret som ikke bor på Sørburøya, men både vi som ferierer der og de fastboende jobber sammen om prosjektene. Vi har noen slitere som står på hele året der ute, sier Eldbjørn Haugen.

Møteplass for ungene

Av nyere prosjekter, utført på dugnad nevner han platting ved butikken på kaia, og brannstasjonen. Og prosjektene står i kø framover. På årsmøtet ble det vedtatt å investere inntil 140 000 kroner til oppgradering av kjøkken, bygging av grillhytte, få til et konferanse/multimedia/kino-anlegg, og et lekehjørne for ungene.

-Kjøkkenet vil bli prioritert først, og så kommer grillhytta. Multimedia-anlegget vil trolig komme sist, smiler Eldbjørn Haugen.

Grillhytta er tenkt som et tilbygg til grendahuset Nordtun, og skal gi beskyttelse mot regn og vind, slik at det kan bli en attraktiv grillplass i dårlig vær. Lekehjørnet er tenkt å inneholde ulike former for aktivitetsleker for øyas barn og unge, slik at de har en møteplass å utfolde seg på, og ikke sitte hjemme hver for seg.

Optimisme

Konferanse/multimedia/kino-anlegget skal omfatte både en projektor, lerret og blendingsgardiner. Her ser sørburøyingne for seg å holde kinokvelder, med både film og popcorn. Eller man kan se TV på storskjerm. I styrets forslag til årsmøtet var det også nevnt muligheten for å bestille store begivenheter over internett, og så samles for å se dette i velhuset. Eller huset kan benyttes av bedrifter som et profesjonelt konferanselokale.

- Vi må satse litt på barna og de unge som bor på Sørburøya, men også på de fastboende voksne og feriegjestene, sier en optimistisk Eldbjørn Haugen.