- Nå begynner jeg å bli mektig lei. Må jeg virkelig vente til tanken er helt full og kloakken har gått helt tett før de reagerer, sa Tor Magne Brenna på Nordskaget til lokalavisa, som laget sak i papiravisa sist fredag. Da var det like før kloakken rant over septiktanken, og det var gått måneder siden Brenna først hadde varslet om problemet.

Brenna hadde flere ganger før dette vært i kontakt med Frøya kommune, som bruker Ragn-Sells til tømming av husholdningskloakken.

I den siste e-posten hadde vann og avløpsingeniør i  Frøya kommune, Bjørnar Grytvik svart at Ragn-Sells hadde hatt interne problemer som førte til et etterslep i septiktømmingen, men at kommunen hadde blitt forsikret om at Ragn-Sells ville sette inn ekstraordinære ressurser for å ta igjen etterslepet.

- Skulle du oppleve at tanken din blir full før de har vært der og tømt så må du ikke nøle med å gi undertegnede beskjed, skriver Grytvik til Brenna i slutten av oktober i fjor.

Tida gikk, fortsatt uten tømming. Og da tanken begynte å bli full i februar, tok Brenna kontakt med lokalavisa. Og da vi tok videre kontakt med kommunen, lovte Grytvik at han skulle gi Ragn-Sells beskjed om å dra til Brenna sporenstreks.

Og dagen etter var septiktanken endelig tømt.

- I dag var Ragn Sells her og tømte kloakken min, sier Tor Magne Brenna, dagen etter at lokalavisa hadde snakket med kommunen.