Et samboerpar bosatt i Oslo skulle reise til Halten søndag. De ankom Frøya lørdag, hadde oppakning for fire ukers ferie, og bestemte seg for å kjøre bilhengeren ut til Dyrøya samme ettermiddag.

Av en bekjent, som hadde fått tak i et rutehefte 2. juni, fikk de oppgitt at "Frovær" skulle gå kl. 10.30 søndag formiddag.

Kunne blitt flere dagers venting

- Heldigvis var vi ute i god tid, for det viste seg at båten gikk kl. 10.10, altså 20 minutter før tida vi fant i ruteheftet. Dette fordi det var innført sommerrute, sier passasjeren, som aldri kunne tenke seg at ruta var endret bare et par uker etter at turene ut til Halten startet opp. Særlig ikke når ruteheftet oppgir at denne båtruta gjelder 1. juni til 31. august.

- På båten fikk vi høre at ruta til Sula er endret svært mange ganger i løpet av få dager. Det er sannelig ikke lett for passasjerene orientere seg, sier den fortvilte reisende.

Lokalavisa Hitra-Frøya vil sjekke båtrutene i heftet i forhold til rutene som står på internettet når det gjelder Halten. Det viser seg at verken avgangen søndag, tirsdag eller fredag er den samme på nettet som i ruteheftet. Alle de tre ukentlige avgangene gjennomføres tidligere enn annonsert i heftet. For Halten-reisende som eventuelt hadde forholdt seg til opplysningene i heftet ville det betydd at de hadde kommet for seint, og blitt nødt til å vente i flere dager på neste mulighet til å reise utover.